Hrvatska dobija sportsku televiziju

Sportska televizija, kojoj je stopostotni vlasnik i pokretač Hrvatski olimpijski odbor, je zemaljska televizija, koja će biti vidljiva u cijeloj Hrvatskoj, bez ikakvih ograničenja, a s emitiranjem će početi sukladno zakonskim rokovima.

- Sportska televizija je izazov koji se događa jednom u karijeri. Mogućnost da svojim znanjem i iskustvom doprinesem projektu koji će promijeniti sliku hrvatskog sporta, više je od samog posla. Odgovornost pa i zadaća je još veća, zna li se da će Sportska televizija biti prva televizija na svijetu koja je pokrenuta nakon preporuke Međunarodnog olimpijskog odbora da nacionalni olimpijski odbori trebaju imati svoje televizije, istaknuo je Ozmec nakon imenovanja, piše hina.

- Sportska televizija unosi novu živost ne samo u hrvatski sport, već u cjelokupan hrvatski medijski prostor, jer to nije i neće biti samo televizija prijenosa, već televizija sportskih vijesti iz svih hrvatskih sportskih cjelina i cijelog svijeta sporta, s pregršt priča o sportu i oko sporta. Mala, ali ekipa iznimnih profesionalaca i entuzijasta, od trenutka dobivanja koncesije intenzivno radi na oživotvorenju programske sheme, upravo se dogovaraju prvi ugovori o prijenosima, krenula su snimanja prvih emisija i užurbano se radi na više kolosijeka, naglasio je Ozmec.

Po njegovim riječima uskoro će biti organizirana i audicija za mlade snage koji će, uz iskusne kolege, biti nositelji nove televizije.

- Sportska televizija je jedna od ključnih mjera za napredovanje sporta, kojom se otvara dodatna mogućnost unapređenju i razvoju hrvatskog sporta, a televizija predstavlja kotač zamašnjak razvoja i popularizacije domaćih sportaša. Osnova djelovanja je praćenje i prezentacija hrvatskoga sporta u simbiozi s hrvatskim gospodarstvom, rekao je Ozmec.

hina