Hrvatska danas sa Slovačkom

ep nogomet, Hrvatska, Vatreni, Vatreni, Hrvatska, izrael, Vatreni, Hrvatska, latvija, Vatreni, baraž, Vatreni, Hrvatska, BIH, stadion, Turska, Vatreni, Hrvatska, Srbija, Hrvatska, navijači, Vatreni, ulaznice, Hrvatska, Hrvatska zemlja, italija, Vatreni, navijači, Hrvatska zemlja, BIH, vatrenii, Hrvatska zemlja, UEFA, Hrvatska zemlja, navijači, Hrvatska, navijači, zabrana, zabrana navijača, Hrvatska, grčka, navijači, hrvatski navijači, Hrvatska, grčka
Prisjetimo se, Slovaci u direktom dvoboju pobijedili Talijane i plasirali se u osminu finala.

Hrvatski reprezentativci s druge strane utakmice SP-a gledali su preko malih ekrana i mogli su se samo divit smjelosti i ubojitosti prvog napadača Slovačke Roberta Vitteka. Naravno, svi igrači žale za neodlaskom u Južnu Afriku, međutim najbolje bi bilo kad bi taj žal pretvorili u motiv, kako nam se slično više ne bi događalo.

Upravo zato utakmica sa Slovačkom od velikog je značaka, kako bi Bilićevi puleni što spremniji dočekali kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Kvalifikacijska skupina nije lagana i ovaj dvoboj će nam odlično poslužiti da se reprezentativci uigraju i opet povrate onaj strašni kolektiv koji nas je krasio, piše index.hr.

Lijevi bek opet rak-rana reprezentacije

Što se tiče momčad, Bilić ima slatke brige, pogotovo u napadu i veznom redu. Hrvatski golgeteri od samog početka sezone nemilice trpaju lopte u mreže, što je najbolje pozivnica za ovaj susret.

Možda najveći problem stručni stožer naše reprezentacije ima na tradicionalnoj rak-rani, poziciji lijevog beka. Novo rješenje Ivan Strinić ozlijeđen je, Danijel Pranjić zatražio je slobodno, pa se spominje kako će mjesto okupirati Drago Gabrić ili čak Manuel Pamić, za kojeg je Bilić tražio očitovanje iz HNS-a.

Nada u Eduardovo "uskrsnuće"

Bilić naravno nije htio otkriti sastav koji namjerava poslati na noge Slovacima, međutim postoje informacije kako će Hrvatska zaigrati u sustavu 4-2-3-1. Otprilike bi to trebalo ovako izgledati: Runje - Srna, Ćorluka, Šimunić, Gabrić - Vukojević, Rakitić - Kranjčar, Eduardo, Modrić - Olić.

Nema sumnje da se ponajviše očekuje od Eduarda da Silve, čijim je transferom u Šahtar, naša reprezentacija dobila nadu da će se probuditi nekada najubojitiji golgeter Bilićeva sastava.