FOTO  Hrvatska - Crna Gora 6:7 (0:0)

Izbornik Niko Kovač upisao je tako nakon tri pobjede i prvi remi za kormilom reprezentacije koja upravo sa završetkom ove utakmice postaje U-21 selekcija koja u kolovozu kreće s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo gostovanjem u Lihtenštajnu. Prije toga, mlada reprezentacija 2. lipnja gostuje kod vršnjaka iz Portugala u još jednoj prijateljskoj provjeri.

Hrvatska je od prve minute zagospodarila travnjakom, no usprkos dobrim prigodama nije uspijevala slomiti otpor Crnogoraca. U sedmoj minuti Livaja je dobro proigrao Hrvoja Miličevića koji se u čistoj šansi odlučuje za lob, nažalost neuspješan.

Upravo je Miličević bio glavni protagonist većine hrvatskih šansi u prvom dijelu. U devetoj minuti lijepo je pucao s ruba šesnaesterca, no odlično se isteže Danijel Petković i odbija u korner. Tercet dobrih šansi Miličević je upotpunio u 20. minuti kada glavom, iz neposredne blizine, puca pored gola. Od boljih šansi Hrvatske vrijedi još izdvojiti i pokušaj Čuline glavom u 36. minuti, no još jednom je raspoložen Petković.

Crnogorski vratar istaknuo se i početkom nastavka kada je obranio udarac Brozovića u izglednoj situaciji, a nakon toga uslijedio je period igre bez izglednijih šansi s bilo koje strane. Zamjene su dodatno usporile ritam utakmice, a Hrvatska usprkos terenskoj nadmoći nije ušla u šanse koje bi joj omogućile da susret riješi prije isteka devedesete minute.

Prema pravilima, o pobjedniku je odlučilo izvođenje udaraca s bijele točke, a tu su se Crnogorci pokazali smirenijima. U sedmoj seriji Župarić je pogodio stativu, a Igor Vujačić potom je pogodio za pobjedu Crne Gore.

Hrvatska: Matej Delač, Mato Miloš, Josip Ćalušić, Niko Datković, Igor Bubnjić, Josip Radošević, Antonini Čulina, Marcelo Brozović, Marko Livaja, Hrvoje Miličević, Mislav Oršić (još su igrali: Simon Sluga, Karlo Bručić, Dario Župarić, Mijo Caktaš).

hns-cff.hr