Hrkać: Počinjemo na Blatu, nastavljamo u Makarskoj

Dok neki još liječe novogodišnji mamurluk, na Pecari je već vidljivo radno ozračje. Prema planu koji je napravio trener Ivo Ištuk, nogometaši se postupno uključuju u rad, nižu kilometre trčeći te vježbaju u teretani: -Počeli smo između Božića i Nove godine, nastavili u ponedjeljak ujutro i poslijepodne. Radi se uglavnom o mlađim igračima te onima koji su jesenas manje igrali ili bili ozlijeđeni.

Dolazak Ištuka

- Ćorić, Glavina, Zakarić, Brekalo, Džidić, Ljubić, Zlomislić, dvojica Hrkaća, dvojica Kvesića, dvojica Pinjuha, te od danas Renato jako su vrijedni. Uskoro se uključuju i ostali. Nedostaje zbog ozljede ruke vratar Robert Mikulić, rekao nam je kondicijski trener Franjo Hrkać. U ponedjeljak se na Pecari pojavio i prvi trener Ivo Ištuk.

-Na proputovanju sam za Visoko iz Dubrovnika, gdje sam bio za Novu godinu. Prozivka je sljedeći ponedjeljak u 14 sati. Očekujem da se pojave svi. Povratnik Marciano stiže iz Brazila za dan-dva, Wagner i Diogo trebaju stići 9. siječnja. Koliko znam, i novi Argentinac Maximilian Chevrot već je u Zagrebu, pa se i on trebao pojaviti na prozivci, kaže Ištuk.

- Prvi dio priprema odradit ćemo u Širokom Brijegu, gdje imamo odlične uvjete za rad. Može nam zasmetati samo bura na Blatu, no tada možemo i u dvoranu.

Pripremni susreti


Što se tiče pripremnih utakmica, Ištuk kaže da će ih biti, samo nije mogao precizirati imena svih protivnika. - Ne znamo još raspored turnira u Gabeli (22. – 23. siječnja), ali tamo uz nas sudjeluju Dinamo, Split i domaćin GOŠK. Nakon Gabele ćemo sedam dana u Makarsku, gdje smo ugovorili utakmice protiv Zagreba i Hrvatskoga Dragovoljca. Od 2. do 5. veljače boravit ćemo u Austriji, kao gosti istoimenog kluba s kojom ćemo odigrati prijateljski susret u Beču 5. veljače. Austriji je to posljednja proba pred početak proljetne sezone, ‘ugrubo’ nam je Ištuk opisao plan rada Širokoga Brijega.

Dvojica Ištukovih pomoćnika u stručnom stožeru, Mario Bazina i Nenad Džidić, danas putuju u Vogošću gdje će nakon školovanja sutra biti promovirani u nogometne trenere s A licencijom.

 

Piše: Marko Knezović/VLM