Hotić: Ne želim raditi sa Đurasovićem

Velež, Premijer liga BiH, zvijezda, Demir Hotić, FK Velež, Velež, Demir Hotić
Demir Hotić, trener Veleža koji je iznenada otišao u Njemačku, otvorivši mnoge polemike među navijačima, vratio se u Mostar, i trebao bi voditi današnji trening Mostaraca. Šef struke Rođenih otvorio je dušu za "San" o razlozima odlaska iz grada na Neretvi.

Imao sam neke privatne probleme koje sam morao riješiti, ali glavni razlog mog odlaska bili su problemi u klubu. Moram reći da više ne želim raditi sa dosadašnjim pomoćnikom Veselinom Đurasovićem i ostatkom stručnog stožera - kaže Demir Hotić.

Razloge ovakve odluke, strateg Mostaraca objašnjava nedostatkom povjerenja u ljude sa kojima je do sada sarađivao.

Teško je raditi sa nekim kome ne vjerujete. Đurasoviću sam prije susreta u Travniku napisao sastav koji će izvesti na teren, međutim on je promijenio kompletnu momčad i primio pet komada. Zbog toga ću tražiti od Uprave da dovedem svoje pomoćnike, jer ovako više ne ide.

Iako je rukovodstvo Veleža iskazalo podršku Hotiću, ostaje da se vidi kako će reagirati na ovaj zahtjev stratega Rođenih.

- Mislim da sam svojim radom pokazao da dobro vodim momčad, i da sam dosta dobrog napravio u kratkom periodu. Nadam se da će vodstvo kluba imati razumijevanja u vezi s mojim zahtjevima, a u protivnom ne znam šta će se dogoditi. Potpisao sam ugovor na godinu dana, ali ako neko želi da odem neka mi to kaže.

Željo mora pasti

U novonastaloj situaciji niko ne razmišlja o narednom prvenstvenom susretu u kojem Velež u subotu u Vrapčićima dočekuje Željezničar.

- Za mene je to emotivan susret jer sam bio trener Želje, sa kojim se nisam rastao u najboljim odnosima. Sada je to prošlost i u subotnjem susretu moja momčad mora napraviti sve kako bi pobjedom prekinula negativnu seriju. Pokušat ću u ovo vremena što je ostalo do utakmice što bolje pripremiti igrače, kako bi dobro odigrali susret sa bh. prvakom, i zabilježili pobjedu - zaključio je Hotić.

D.K. san.ba