HNS: Žalit ćemo se! Kovač: Žao mi je Joea, sretan sam zbog Mandže!

Šimunić je kažnjen s 10 utakmica neigranja, tijekom suspenzije ne smije niti ući na nogometni stadion (primjerice, ne može bodriti Hrvatsku na SP-u u Brazilu), a FIFA-i mora platiti i 30 tisuća švicarskih franaka.

Oglasio se i Hrvatski nogometni savez, koji će iskoristiti pravo žalbe na ovu odluku FIFA-e.
"Šokirani smo odlukom Fife o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton", izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.
Čak 10 utakmica kazne razočaralo je i izbornika Niku Kovača...
"Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije", rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.