FOTO  HNK Rama slavila u Gradcu

HNK Rama, turnir
...tragično poginule sumještane i suigrače, a po prvi puta turnir je bio međunarodnog karaktera.

U subotu su odigrana polufinala u kojima je najprije HNK Rama slavila rezultatom 2:1 protiv domaćina. Susret je odigran po nesnosnoj vrućini, no unatoč teškim uvjetima i tek započetim pripremama susret je odigran u vrlo visokom ritmu uz dosta nadigravanja, a na kraju su sretniji i spretniji bili gosti iz Bosne i Hercegovine i izborili finale, i igru u puno ugodnijem vremenu drugog dana. U drugom polufinalu sastali su se gosti iz Njemačke, FC Croatia München i gotovo domaćin na ovom turniru NK BSK Buk. Kako su uvjeti za igru bili puno bolji, ovaj susret je bio još zanimljiviji i efikasniji. Iako je Croatia dva puta bila u vodstvu na kraju su Bučani slavili rezultatom 4:2 i u nedjelju krenuli u obranu naslova.

Nedjeljni program započeo je susretom za 3. mjesto u kojem su gosti iz Njemačke pogotkom sredinom prvog poluvremena došli do pobjede protiv Slavena koji se pokazao kao odličan domaćin i na terenu. U revijalnom susretu prije finala sastali su se veterani NK Tim osvježenja iz Kuzmice i domaćeg Slavena, a gosti su bili neumoljivi i slavili s visokih 6:0.

U finalu su se sastale momčadi Rame i BSK-a i opravdale naziv finala. Odličan nogomet obje momčadi u kojemu su se gosti iz Rame pokazali spremnijima i spretnijima, došli su u vodstvo i onda vrebali kontru i u završnici je dočekali te otišli na 2:0 što je bio i konačni rezultat susreta. Ramci su imali i pravu vojsku simpatizera među pleterničkim, požeškim pa i iseljenim Ramcima iz Slavonskog Broda i okoline koji su s velikim zanimanjem pratili klub iz svoga rodnog kraja koji je po prvi puta gostvao u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata.

Nakon oba dana domaćin je priredio večeru i druženje za goste i time zaokružili prekrasnu priču.

- Zahvaljujemo se prije svega gostima koji su odvojili vrijeme i trud da dođu na naš turnir, hvala gospodinu Vladi Matešiću i ostalim ljudima iz HNK Rame, hvala gospodinu Zubaju i našem Zokiju Filipoviću koji su doveli Croatiju i naravno našim Bučanima. Zahvaljujemo i svima koji su pomogli oko organizacije na bilo koji način te naravno svim posjetiteljima turnira. Vidimo se sljedeće godine ponovno, a sada se okrećemo pripremama za sljedeću sezonu u 1. ŽNL - rekao je predsjednik NK Slavena Miroslav Čolak.

Gosti iz Rame i dio njih iz Njemačke bili su smješteni u požeškom prenoćištu Vila Dora koja je isto tako puno pomogla u organizaciji turnira kroz organizaciju smještaja.

- Zaista smo lijepo primljeni u Slavoniji, turnir je odlično organiziran i veliko nam je zadovoljstvo da smo ga osvojili. Bilo je prilično vruće, ali to je od Boga, nitko na to ne može utjecati. Veliko hvala Nogometnom klubu Slaven na pozivu i gostoprimstvu, sigurno ovo nije zadnje druženje ova dva kluba. Zahvaljujem se i ostalim sudionicima na fer i korektnoj igri i ponašanju - kazao je predsjednik BiH trećeligaša Vlado Matešić.

- Mi smo došli prilično nekompletni u Gradac, dosta dečki je već na godišnjem, imali su i svatove pa igrački nismo prezadovoljni, no to je ionako u drugom planu. Odlično smo se proveli, jedini je minus što smo nakon drugog dana morali brzo na put za Njemačku jer u ponedjeljak dečki rade, pa nismo uspjeli ostati duže na fešti, ali i u subotu je bilo odlično. Čestitke Rami na pobjedi, domaćinima veliko hvala na svemu - izjava je Zorana Filipovića, po mnogima najboljeg nogometaša pleterničkog kraja svih vremena, a danas trenera i još uvijek aktivnog igrača Croatije II.

sportalo.hr