HNK Neum: Poraz od 6:1 je u Ljubuškom veliki motiv za nas

HNK Neum

Nogometaši Neuma su ušli u prvenstvo Druge lige FBiH Jug sa tri vezane pobjede i gol razlikom 12:2.

Posljednji prvenstveni meč su igrali u četvrtak kad su u odgođenoj utakmici nadigrali Ramu sa 6:0.

 – Rama nam je izišla ususret i odgodili smo taj meč jer je čitav klub putovao u Poreč. Zadnjih mjesec dana igramo non – stop i dobro nam je došlo da malo odmorimo. Od 4. kolovoza smo stalno igrali u ritmu srijeda – nedjelja, govori trener Ivica Matić.

 – Ta utakmica nam je dobro došla za vraćanje samopouzdanja, momci su se iskupili za gorak okus protiv Ljubuškog, dodao je.

Prethodno je Neum poražen u Kup utakmici od Ljubuškog sa 6:1.

 – Htjeli smo proći u Kupu, ali smo odigrali loše iako to nimalo ne umanjuje njihovu pobjedu. Bolje da nam se to dogodilo u Kupu, nego u prvenstvu, kaže Matić.

Upravo za vikend, ove subote, Neum igra u Ljubuškom gdje će imati priliku popraviti dojam.

 – Sad znamo puno više o njima i sigurno će biti drukčije nego u tom susretu, smatra Matić i dodaje:

 – Mislim da je to derbi 4. kola. Mi imamo maksimalan broj bodova, oni su odmah do nas. Prve četiri ekipe su i najozbiljnije ekipe u ligi i vjerujem da će to pokazati na terenu i u nastavku.

Ljubuški će na stadionu Babovac ipak biti favorit.

 – Znamo da je Ljubuški odlična ekipa tako da nemamo što izgubiti, a možemo puno dobiti. Idemo probati pobijediti, ali bi bili zadovoljni s remijem. Biće to otvorena utakmica, ali taktički drukčija. Ljubuški je jedna od najboljih ekipa i favoriti su. Imaju Miljenka Bošnjaka koji je po meni najbolji igrač lige, mi nemamo takvog. Ali imamo puno mladih igrača i nadam se da ćemo se dovoljno odmoriti i napuniti baterije za tu utakmicu. Poraz od 6:1 je jedan veliki motiv za nas, zaključio je Ivica Matić. 

Dnevni list