HNK Neum i HNK Hajduk potpisali su danas u Neumu ugovor o poslovno-sportskoj suradnji.

HNK Hajduk, HNK Neum
...regulirani su obostrani međusobni odnosi koji uključuju niz stručnih aktivnosti iz područja nogometa i procesa rada s mlađim uzrasnim kategorijama.

Suradnja traje već neko vrijeme, partnerstvo je danas i službeno formalizirano, a sve s ciljem kako bi se djeci pružio sistematičan razvoj. Na potpisivanju ugovora sudjelovali su i voditelj Akademije HNK Hajduk Krešimir Gojun, voditelj Škole nogometa HNK Neum Ivan Matić te gradonačelnik Neuma dr. Živko Matuško.

- Hvala prijateljima iz Neuma na gostoprimstvu, moram izraziti zadovoljstvo što postajemo i službeno partneri i prijatelji. Filozofija današnjeg Hajduka je produbljivanje i proširivanje suradnji, a na tom tragu je i ova današnja. Drago mi je da smo s HNK Neum našli zajednički jezik i istu filozofiju. Zajednički gradimo priču na djeci gdje im želimo pomoći da lakše i jednostavnije uđu u život, a ne da se samo bavimo razvojem nogometaša. To su pedagogija i odgoj, to je zdravi i široki pristup u razvoju djece koju gajimo i mi u našoj Akademiji, a tu smo filozofiju prepoznali u Neumu. Pravi odnos već postoji, a vjerujem da će kroz ovaj ugovor on biti još jači i čvršći te da će HNK Neum jednako rasti kao što mi imamo u svojim planovima da naš klub bude bolji i kvalitetniji. - zadovoljstvo suradnjom iskazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos.

- Danas smo ostvarili jedan od naših ciljeva, a to je suradnja s renomiranim hrvatskim klubom. Ukazala nam se prilika da to bude veliki klub. Ova suradnja je počela prije godinu dana, a intenzivno je krenula nakon kontakta voditelja Akademije oba kluba. Ovo je početak jedne nove kvalitetne suradnje. Ono na čemu ćemo mi ustrajati je odgoj, obrazovanje i stvaranje kvalitetnog mladog čovjeka, ako se pritom razvije dobar nogometaš bit ćemo još sretniji. Vrata Hajduka su nam otvorena po pitanju sportske suradnje, od edukacije naših trenera i voditelja omladinske škole pa sve do sredstava za rad koja su nam potrebna. - poručio je prilikom potpisivanja ugovora predsjednik HNK Neum Milan Njavro.

HNK Hajduk