HNK Kupres-HNK Branitelj 3:2

Na kupreškom gradskom stadionu konačan rezultat bio je 3:2 za domaćine.

Premda je zbog dodjele sakramenta svete krizme u kupreškim župama posjeta današnjem derbiju kola malo je zakazala, pedesetak okupljenih gledatelja imalo je itekako što za vidjeti na travnjaku kupreškog gradskog stadiona. U derbiju 24. kola snage su odmjerili HNK Kupres, do sada osmoplasirana momčad prvenstva i uvjerljivo najbolja momčad u ovosezonskom prvenstvu, momčad rodočkog Branitelja.

Kuprešaci su izvrsno otvorili utakmicu, a već u trećoj minuti susreta pred vratarom se sam našao Josip Čolić koji je isključivo zahvaljujući odličnoj intervenciji gostujućeg vratara propustio poentirati za rano vodstvo domaćina. Međutim, ono što je Josip Čolić propustio u trećoj minuti, nije propustio Asmer Mašić svega tri minute kasnije. Upravo je Čolić odlično prošao po desnoj strani, ubacio poluvisoku loptu prema kapetanu Tihomiru Aničiću koji loptu prosljeđuje do Asmera Mašića koji iz teške situacije poentira na opće iznenađenje svih gledatelja. Vidno šokirani, gosti su reklamirali nepostojeće zaleđe na čije se opaske suci nisu osvrćali te su Kuprešaci, premda iznenađujuće, ipak zasluženo poveli u ranoj fazi utakmice rezultatom od 1:0.


Samo četiri minute kasnije Šerif Gvozden imao je priliku poduplati vodstvo kada je nakon ponovnog proigravanja kupreškog kapetana Tihomira Aničića došao do vrha šesnaesterca odakle je fantastičnim udarcem ljevicom zatresao stativu gostujućeg gola.

Nogometaši Branitelja u prvih dvadesetak minuta igre djelovali su izgubljeno, a da je tome tako svjedoči činjenica da do tada nisu niti pokušali pucati na kupreška vrata. Ipak, nakon što su prebrodili početni šok, lagano su pohvatali konce igre i nisu dozvoljavali kupreškim krilnim napadačima toliko prodirati u njihov prostor kao što je to bio slučaj u prvom dijelu prvog poluvremena. Unatoč tome, Kuprešaci su se dobro snalazili. Bez većih napora uspješno su rješavali sve kritične situacije na nekih 25 metara od svojeg gola i nisu dozvoljavali primicanje svojem vrataru.

Ipak, četiri minute prije kraja poluvremena u obrambenim redovima Kuprešaka dogodila se pogreška koju su Branitelji znalački iskoristili i, unatoč nadljudskim naporima domaćeg vratara, izjednačili rezultat na 1:1 što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme Kuprešaci su otvorili još bolje nego prvo. Nakon svega dvije i pol minute igre, nakon jednog slobodnog udarca s 30-ak metara, Asmer Mašić se odlično našao sam ispred gostujućeg vratara koji je još bolje reagirao te spriječio ponovno vodstvo HNK Kupresa izbivši loptu u korner. Upravo nakon tog kornera najbolje skače Šerif Gvozden i pogađa za novo vodstvo Kuprešaka od 2:1.

I u nastavku drugog poluvremena vidjeli smo sličnu situaciju kao i u prvom. Kuprešaci su držali terensku inicijativu, a Branitelji su se orijentirali na igru kontrama. Upravo je jedna takva urodila plodom u 67. minuti kada su Branitelji, nakon odličnog prodora s desne strane, ubacili loptu u 16-erac domaćina i poentirali za novo izjednačenje od 2:2.

Baš kad su gosti pomislili da su napokon slomili otpor domaćina i preuzeli terensku inicijativu, uslijedio je novi šok. Prvo je Asmer Mašić u 72. minuti sam došao pred gostujućeg vratara i promašio gotovo nepromašivo, da bi se zatim u 78. minuti iskupio za raniji promašaj prekrasnim zgoditkom s nekih 28 metara udaljenosti kada je preciznim udarcem u lijevi gorni kut gola svladao vratara Branitelja za konačni rezultat od 3:2.

Do kraja su Branitelji pokušavali sustići rezultat igrajući na kontre i polukontre, ali im to nije pošlo za rukom te su Kuprešaci, zajedno sa sudačkim zviždukom, zasluženo mogli podići ruke u znak slavlja još jedne pobjede i nastavak niza nepobjedivosti koji traje već osam utakmica.

www.kupresportal.com