HNK Jasenica s uspjehom okončala sudjelovanje na 1. Memorijalnom turniru Vjekoslav i Antonija

Vjekoslav i Antonija, HNK Jasenica

...na 1. Memorijalnom nogometnom turniru "Vjekoslav i Antonija" održanom u Donjem Novom Selu, općina Nijemci, Republika Hrvatska.
HNK Jasenica se natječe u Županijskoj nogometnoj ligi HNŽ-e već dugi niz godina. U našem klubu igraju i studenti koji studiraju u Mostaru a jedan od njih je bio i tragično stradali Vjekoslav Božanović, koji je stradao zajedno sa troje svojih kolega pred Božić 2015. prilikom povratka doma za Božićne blagdane.

U spomen na pokojnog Vjekoslava a i ostale poginule studente NK Polet, Donje Novo Selo, općina Nijemci organizirali su 1. Memorijalni nogometni turnir "Vjekoslav i Antonija" a na kojem sudjeluju momčadi za koje je nastupao:
- HNK Cibalia, Vinkovci
- NK Polet, Donje Novo Selo
- NK Lovor, Nijemci
- NK Slavonac, Komletinci
- NK Lipovac, Lipovac
- HNK Jasenica, Mostar

Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine i to:
Skupina I: 1. HNK Cibalia 2. NK Polet 3. HNK Jasenica
Skupina II. 1. NK Slavonac 2. NK Lipovac 3. NK Lovor

U skupini HNK Jasenica igrala je neodlučeno (1:1) sa HNK Cibalia te sa visokih 5:1 pobijedila NK Polet, domaćina turnira.
U poluzavršnici je HNK Jasenica nakon 90 minuta odigrala 0:0, te nakon kaznenih udaraca izgubila 3:2 od NK Slavonac Komletinci.
U susretu za treće mjesto HNK Jasenica izgubila je od NK Lovor rezultatom 2:1.Moramo naglasiti da su utakmice igrane po veoma teškim uvjetima praćeni obilnom kišom, te da HNK Jasenica nije nastupila sa prvom momčadi što ovom rezultatu daje još veći značaj.
Na kraju moramo se zahvaliti domaćinima, NK Polet, na izuzetnom prijemu te su još jedanput pokazali široku slavonsku dušu.
Također se moramo zahvaliti i sponzorima koji su pomogli u organizaciji ovog nastupa a to su HT Mostar, Elektroprivreda HZ HB Mostar, Katarina Mostar, Autoprevoz-teretni promet Mostar kao i Sveučilištu u Mostaru.