HNK Grude pokrenuo akciju “Uz nas niste same”

rak dojke, listopad, HNK Grude, fc olimpic, roza traka, rak dojke, zloćudne bolesti, karcinom, Svjetske zdravstvene organizacije, rak dojke, selen, Limonen, melatonin, lan, zdravlje, mamografija, istraživanja, rak dojke, Sprječava rak dojke, karcinom dojke, rak dojke, istraživači, rak dojke, kilogrami, studija
...od ove teške bolesti na jedan poseban način shvatili su u HNK Grudama. Naime, vođeni dubokom ljudskom humanošću i sjajnom idejom igrača i uprave, odlučili su podržati sve žene koje vode bitku sa ovim opakim oblikom karcinom i to u jednoj od svojih najvažnijih utakmica, onoj 23.listopada kada se u osmini finala kupa FBIH sastaju HNK Grude i FK Olimpik iz Sarajeva.

Solidarnost sa oboljelim ženama praksa je u mnogim sportskim kolektivima u svijetu, a HNK Grude će po prvi put u BIH ukazati na ovo goruće pitanje i često tabu temu u našoj svakodnevici, na način da će istrčati na teren sa rozim trakicama, koje su simbol i obilježje globalne kampanje borbe protiv raka. Također, igrači obje ekipe na teren će izići noseći transparent podrške svim ženama koje se suočavaju s najtežim izazovima kroz ovu bolest.

Ovo je jedan izniman gest koji još jednom pokazuje da je sportsko srce na jedinstven način veliko i humano, i da prepoznaje prave vrijednosti u vremenu kad su one počesto zaboravljene. Iz HNK Grude pozivaju sve navijače i simpatizere kluba da im se pridruže u ovoj, prije svega, ljudskoj akciji, te zahvaljuju Općini Grude na osiguranju sredstava potrebnih za izradu rozih traki.

grude-online.info