HNK Cibalia Vinkovci danas slavi svoj 97. rođendan

Stadion HŠK Zrinjski, HNK Cibalia, Memorijal Andrija Anković, Andrija Anković, Gabela, HNK Cibalia, HŠK Zrinjski, Andrija Anković, Vojnići, Ultrasi, nk sesvete, HNK Cibalia, HNK Cibalia, rođendan, HNK Cibalia, licenca
Sve je to iza Cibalije, kluba koji danas slavi već svoj 97. rođendan! I upravo na taj dan Cibalia će imati priliku pred svojim navijačima pokušati napraviti prvi od tri velika koraka koja stoje na putu do naslova pobjednika Druge Hrvatske nogometne lige i direktnog povratka među prvoligaše nakon tri uzastopne sezone u drugoligaškom društvu.

Upravo će utakmica protiv Sesveta biti središnji događaj dana jer zbog poznatih problema posebnog obilježavanja rođendana za sada ipak neće biti. Svejedno, jer navijačima Cibalije ništa ne bi značilo više od tri prvenstvena boda koja bi barem privremeno donijela prvo mjesto na tablici. Susret će biti u izravnom prijenosu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji pa Cibalia igra u nešto ranijem terminu(15 sati) od ostalih subotnjih utakmica među kojima je i ona Šibenika i Dugopolja.

Spomenuti susret sa Sesvetama, klubom kojeg je Cibalia porazila već dvaput ove sezone, bit će poseban i za Darija Rugaševića, igrača koji se proljetos vratio u Vinkovce. Još prošlog vikenda je trebao u Dugopolju upisati svoj veliki jubilej, ali ispriječili su se žuti kartoni. Na Cibalijin će rođendan zato odigrati 100. službenu utakmicu u nebeskoplavom dresu.

Zaboravili su već gotovo svi da je Cibalia nakon trećine prvenstva zaostajala za Šibenikom velikih jedanaest bodova, a zaostatak je mogao biti i još veći da su Šibenčani slavili na Šubičevcu u međusobnom ogledu kada je Cibalia slavila minimalnu pobjedu i vratila se u borbu za prvo mjesto. Navijači se već treću sezonu zaredom nadaju povratku među prvoligaše, tamo gdje njihov klub i pripada, a ove sezone su najbliže tom cilju. Pretprošle je puno prije kraja prvenstva Zagreb osigurao prvo mjesto, da bi od Cibalije u kasnijim kvalifikacijama bio bolji Slaven Belupo. Prošle, najlošije Cibalijine sezone otkako je Hrvatske nogometne lige, jači je bio zaprešički Inter. Kvalifikacije ove sezone Cibalia ima osigurane već dugo, ali jasno, cilj ih je izbjeći. Svi zajedno se nadamo da će Cibalia sva tri iduća važna koraka odraditi uspješno i idući rođendan dočekati kao stabilan prvoligaš.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info