HNK Cibalia: Simbol otpora, slobode i ljubavi

HNK Cibalia, nk slaven belupo, HNK Cibalia, Vinkovci, Ultras Vinkovci, HNK Cibalia

Slavoniju su zaboravili svi i ukoliko se ovaj tempo nastavi naša žitnica postati će naša pustinja. U Slavoniji malo je toga pozitivno, a i ono što jeste centri moći se trude to uništiti.

Pozitivan primjer je HNK Cibalia i njeni Ultrasi koji još uvijek stoje na braniku svoje Slavonije, svojih Vinkovaca i svoje Cibalije. Bezbroj puta su Ultrasi pokazali i dokazali koliko vole svoj klub, a miris Cibalije osjeća se u svakom dijelu Vinkovaca.

Ne treba trošiti puno riječi o ljubavi prema Cibaliji u Vinkovcima. Cibalia je za njih prva zadnja i jedina i Cibalia je za njih prva u srcu bez obzira što je zadnja na ljestvici lige.

Cibalia je zadnja jer tako žele moćnici iz saveza koji godinama sustavno potkradaju ponos Slavonije. Teško je sada u jednom tekstu nabrojati sve nepravde i krađe koje je doživjela Cibalia, a samo u tekućem prvenstvu Nebesko-plavi su direktno oštećeni ili naški rečeno pokradeni za desetak bodova.

Sa tih desetak ukradenih bodova Cibalia bi bila u sredini ljestvice i mirno ušla u završnicu prvenstva. Ovako zahvaljujući ljudima u crnom pred vinkovčanima je grčevita borba za opstanak u društvu najboljih. Može pričati sada što god tko hoće, ali Cibalia po svemu zaslužuje da bude stabilan prvoligaš.

Cibalia za razliku od nekih ima svoje vjerne navijače koji je prate bilo gdje da igra. Cibalia ima stadion koji zadovoljava sve kriterije za natjecanje, i na kraju Cibalia ima nogometnu tradiciju kakvu ima malo koji klub u Hrvatskoj.

Dakle Cibalia ima sve osim poštenog suđenja i zbog toga je osuđena na borbu za opstanak. Cibalia je i do sada ispadala u niži rang natjecanja, ali to njeni navijači nikada nisu shvatili kao tragediju. Tragedija je način na koji se jedan klub sa svijetlom tradicijom i vjernim navijačima tjera u niži rang.

Dok se igra postoji i nada, ali kako se više nadati nakon svih ovih krađa koje su Cibaliju gurnule na dno. Gospodo iz saveza vi nemate pojma što znači ljubav prema Cibaliji, niti što taj klub znači žiteljima Vinkovaca.

Slavoniji su uzeli sve, ali budite sigurni da joj nećete uzeti Cibaliju. Ona je simbol otpora, slobode i ljubavi. Ona je Vinkovcima i Ultrasima sve na svijetu. I da gospodo Cibalia je preživjela puno toga, pa će preživjeti i nadživjeti i vas i vaše ljude u crnom.

HERCEGOVINA.info