HNK CIBALIA proslavila 96. godina od osnutka

HNK Cibalia, Bruno Buhač, nogomet, HNK Cibalia, Ultras, Ultrasi
U predstojećem susretu s Interom momčad će voditi dvojac Buhač-Pernar
Na jučerašnji dan prije 96 godina osnovan je današnji Nogometni klub Cibalia, koji je tada osnovan kao Hrvatski građanski željezničarski klub Cibalia.

Predsjednik kluba Miroslav Gagro u povodu toga svim članovima, igračima, stručnom stožeru, ali ponajprije navijačima i svima onima koji su stazali uz klub, uputio je čestitke i najljepše želje.

- U trenucima borbe za goli opstanak kluba želio bih čestitati obljetnicu kluba svim igračima i trenerima, svim djelatnicima i članovima kluba, kao i svim bivšim igračima, trenerima, djelatnicima i članovima kluba koji su utkali svoj dio u 96. godina postojanja kluba. Bilo je uspješnih godina, kada smo igrali u Europi, ali i onih teških, a jedna od najtežih je upravo sada. Mogu svima obećati kao predsjednik da ću učiniti sve kako bi klub opet počeo živjeti i raditi kao u najboljim danima.

Svakako je jedna od želja da se Cibalia vrati među prvoligaše, i 100. rođendan dočeka kao član elitnog hrvatskog razreda. U tom pogledu Gagro radi, kako sam kaže, 20 sati dnevno.

- Zaista mi je žao što se nisam proteklih dana uspio javiti, ali morate me shvatiti, radim sto poslova istovremeno. Trenutačno u Zagrebu imam nekoliko sastanaka, a jedan je s potencijalnim sponzorima kluba. U teškoj smo situaciji, pa se mora intenzivno raditi. Moramo se iščupati iz svega ovoga na bilo koji način. Obećavam da ću osobno, ali i svi članovi kluba, učiniti sve kako bismo klub spasili i vratili ga tamo gdje mu je mjesto.

Trenutačni gorući problem izbor je novog trenera, ali i vođenje momčadi do službenog imenovanja. A u subotu u goste stiže lider Inter iz Zaprešića.

- U toj će utakmici momčad voditi dvojac Buhač-Pernar. Nadam se kako ćemo sljedeći tjedan donijeti konačnu odluku o tome kako ćemo do kraja sezone, a kako u pripremu za sljedeću sezonu.

Vjerojatno će se tada odlučiti što s Damirom Milinovićem. Je li on i dalje prvi izbor za trenera Cibalije?

- Milinović zadovoljava sve naše kriterije. Mlad je trener, ambiciozan, a mi upravo želimo takvog trenera. Što se dogovora s njime tiče, sve smo dogovorili - od financija do stručnog stožera, i moja je želja da on bude trener. Konačnu odluku donijet ćemo sljedeći tjedan.

U srijedu su kadeti Cibalije izborili plasman u finale Kupa, što je svjetlo u tmurnoj slici Cibalije danas.

- U toj generaciji imamo zaista mnogo kvalitetnih igrača i nije čudo što su drugi put uzastopce u finalu. Čestitam svim igračima i trenerima na tom uspjehu. Mogu reći kako ćemo u sljedećih mjesec dana potpisati nekoliko stipendijskih ugovora s najtalentiranijim igračima iz Škole nogometa, a među njima će biti i nekoliko kadeta. Treneri su dobili zadatak da mi dostave imena igrača koji su to zaslužili, u prvom redu koji su kvalitetni, i s kojima ćemo potpisati ugovore o stipendiji - zaključio je predsjednik Gagro.

glas-slavonije.hr