HNK Cibalia ponos Slavonije: Godinama je lomili, nikada je nisu slomili

HNK Cibalia, Ultras Vinkovci

...su zajedničku fotografiju sa parolom na kojoj je prekriženo HnS. Nakon što je utvrđeno da je Cibalia, po tko zna koji puta, pokradena umjesto ispričnice povjerenik HT Prve lige podnio je prijavu Disciplinskoj komisiji protiv kluba iz Vinkovaca.

Da nije žalosno bilo bi smiješno. Ovo je još samo jedan u nizu dokaza da je nogomet u Hrvatskoj pao na najniže grane. Dokaz tome su prazni stadioni, a oni klubovi koji imaju navijače kažnjavaju se za sve i svašta.

HNK Cibalia je klub koga se godinama nekažnjeno krade i potkrada.  Zna se dobro u kakvim je sve problemima bila Cibalia. Lomili su je na razne načine, ali nikada je nisu uspjeli slomili.

Da se nabroje sve nepravde i krađe koje su načinjene Cibaliji trebala bi jedna dobro debela knjiga. Kap koja je prelila ionako punu čašu žući je drska krađa u Zaprešiću. Cibalia je u tu utakmicu ušla željna igre i bodova koji će joj osigurati koliko toliko mirno zimovanje. Bili su igrači Cibalije blizu tom cilju, imali su igru i rezultat dok se u sve nije umiješao sudac koji je izmišljenjim kaznenim udarcem  preokrenuo tijek utakmice na stranu domaćina. Na koncu Cibalija je nezasluženo izgubila utakmicu i ostala bez bodova koji joj život znače.

Nogometaši Cibalije su se u znak prosvjeda fotografirali sa porukom da je DOSTA. Fotografija je nastala iz ponosa i prkosa sa ciljem da se javnosti skrene pozornost na nepravde koje Cibalia godinama trpi.  Nakon svega krivci za sve ono loše u Hrvatskom nogometnu u svom stilu od žrtve prave krivca i zahtijevaju kazne za nogometaše Cibalije.

Gospodo iz saveza ovaj puta ste pretjerali i možda će vam se to konačno  obiti o glavu. Nogomet se igra zbog navijača, nikako zbog vas koji sjedite u udobnim uredima i kao pijavice sisate novac iz državnih proračuna.

Preživjeli su Cibalia i Vinkovci puno toga da bi danas igrali u neovisnoj i slobodnoj Hrvatskoj. Preživjet će i nadživjeti ponos Slavonije i vas, i savez koji predstavljate.

Za kraj moram se dotaći i navijača Cibalie. Rijetko koji klub ima tako vjerne navijače kao što ih ima Cibalia. Ultrasi su uz svoj klub bilo gdje da igra, i na tome tim momcima treba skinuti kapu. Loša politika je cijelu jednu tribinu Ultrasa preselila negdje daleko u Irsku i Njemačku.

Produkti te iste politike danas zahtijevaju kazne za nogometaše Cibalije samo zato jer su skupa sa svojim navijačima ukazali na veliku nepravdu. Ljubav Ultrasa prema Cibaliji nikada neće prestati, preživjeli su ono mnogo toga puno goreg od ovog što im se servira iz saveza, pa će preživjeti i ovo.

Lomili su godinama Cibaliju, ali nikada je nisu slomili...

HERCEGOVINA.info