HNK Cibalia: Nebeskoplavi se prvoj pobjedi nadaju protiv aktualnog prvaka

cibalia-hajduk
...te posljednjeg gostovanja modrih na stadionu kraj Bosuta. Upravo će aktualni hrvatski prvak u subotu biti gost u Vinkovcima, a igrači i navijači se, iako nije uopće zahvalno, nadaju prvoj ovosezonskoj pobjedi koja je prema prikazanom na terenu trebala biti već upisana.

Ova dva kluba su do sada odigrala čak 47 prvoligaških susreta, a samo tri su pripala vinkovačkom prvoligašu. Zanimljivo, sva tri su odigrana upravo u Vinkovcima. Prvi put se to dogodilo davne sezone 1994./1995, drugi put u sezoni 2002./2003. na kraju koje je izboren i nastup u Intertoto kupu, te posljednji put u svima poznatoj sezoni 2009./2010. Još osam puta je Cibalia uzimala po jedan bod, od čega tek dvaput na Maksimiru, a posljednji put je to vinkovačkim nogometašima uspjelo u 17. kolu sezone 2011./2012. Cibalia na barem bod protiv Dinama čeka, dakle, više od četiri i pol godine.

I imaju zašto nebeskoplavi nadati se pozitivnom rezultatu, jednako kao i vjerni navijači jer uz malo više sreće i koncentracije u obrani, danas bi na svom kontu imali više od trenutnog boda. Trener Stanko Mršić će, barem kada su žuti kartoni u pitanju, moći računati na sve igrače.

Ulaznice za subotnji susret s Dinamom već nekoliko su dana u prodaji koja ide odlično. Za utakmicu vlada veliki interes, a očekuje se i dolazak brojnih navijača obaju klubova iz okolnih mjesta i gradova. Kako to inače ide, s prvoligaškim nogometom u Vinkovce se vraćaju i delegacije velikih europskih klubova pa će tako na stadionu kraj Bosuta igrače Cibalije i Dinama gledati i skauti Ajaxa.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info