HNK Cibalia i Ultrasi: Čvrsto na prvoj crti obrane Vinkovaca i svog voljenog kluba

HNK Cibalia, Cibalia, Vinkovci, Ultras Vinkovci, HNK Cibalia, Ultras Vinkovci, HNK Cibalia, Vinkovci

Klub koji je bezbroj puta oštećen i pokraden, kako na onim malim, tako i na onim velikim važnim utakmicama. Sve to je klub skupa sa svojim navijačkima stoički podnosio. Prije Cibalie ugašeni su mnogi klubovi sa tradicijom, ali zahvaljujući zaljubljenicima u nebesko plavi dres to se sa Cibalijom nije dogodilo.

Vremena su se mijenjala, Cibalia je ispadala i vraćala se u prvu ligu, a njeni vjerni navijači bili su uvijek uz svoj klub. Tako je i danas, premda je onih istinskih zaljubljenika sve manje na stadionu uz Bosut.

Ljudi su razočarani cjelokupnim stanjem, kako u društvu, tako i u nogometu i to je razlog zašto je prekrasni stadion u Vinkovcima više prazan nego li je pun. Cibalia je zaslužila veću potporu i tu potporu treba na proljeće kada krene u odlučni boj za povratak u prvu ligu.

Vinkovci su i danas uz svoju Cibaliju. Dovoljno je samo prošetati ovim prekrasnim gradom u Slavoniji i vidjeti da svaka druga radnja ponosno nosi ime Cibalia. Grafite i murale posvećene Cibaliji teško je pobrojiti u Vinkovcima, i svaki kvart daje do znanja da se u njemu voli samo jedna i jedina.

Pisac ovog teksta zna što Cibalia znači u Vinkovcima, ponajprije onim najvatrenijim navijačima Ultrasima, a zatim i ostalim građanima nepokorenog grada.
Protekle godine HTV nas je zabavljao emisijom Šušur obilazeći Lijepu našu. Iz svih gradova koji su predstavljeni u emisijama pričalo se o povijesnim znamenitostima a iz Vinkovaca s vinkovačke pješače zone emisija je počela pričom o pogađate Cibaliji.

HNK Cibalia živi i živjet će i dalje bez obzira na sve nepravde kojima je bila izložena posljednih godina otkako je samostalne Hrvatske. Navijači Cibalije nikada nisu skrivali svoje domoljublje i nacionalnu opredeljenost, i na tome im treba odati posebno priznanje. I danas kada njihiva brojnost nije tolika kao onih godina kada se igrala prva liga čvrsto su na prvoj crti obrane svojih Vinkovaca i svoje Cibalije.

Puno veći i moćniji klubovi mogli bi uzet za uzor klub o kome pišem, a Cibalia i Vinkovci su zaslužili da budu na nogometnoj karti Hrvatske kao stabilan prvoligaš. Za kraj ostaje mi samo poželjeti sreću vinkovačkom velikanu i nadati se da će Ultrasi dogodine u ovo vrijeme kraj Bosuta gledati Hajduk, Dinamo i Rijeku...

HERCEGOVINA.info