FOTO  HNK Cibalia-HNK Gorica 1:0

HNK Cibalia, hnk gorica
Predpostavljalo se kako će trener Gorice Damir Milinović znati kako postaviti momčad protiv Cibalije, jer je baš on selektirao Cibaliju na početku sezone. Počelo se mirno uz Cibalijinu inicijativu, međutim prvu pravu prijetnju, koja nije materijalizirana, imala je Gorica iz prekida. Svoju priliku iz prekida domaćin je znao iskoristiti. Na ubačaj Mišića, na pravom mjestu se našao Frane Vitaić te postigao 10. ovosezonski prvenstveni pogodak za Cibaliju. Još jedan odličan ubačaj , koji bii se mogao smatrati dobrom prilikom u prvom poluvremenu, imao je Mišić.

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom na sredini terena.Gosti nešto otvoreniji što je Cibalijinim krilnim napadačima dalo malo prostora,ali nedostaje mirnoće u završnici akcija.
Gorica, također, bilježi u drugom poluvremenu jednu odličnu priliku, ali do izjednačenja nije došlo.
Matija Mišić, jedan od najboljih Cibalijinih igrača, sad ga već pored kreatora igre možemo nazvati i majstorom izvođenja prekida, o utakmici mi je rekao:

-Kao prvo čestitam dečkima na pobjedi. Danas nismo odigrali kako smo htjeli i planirali.Teren nam je otežavao dosta toga , nismo mogli uspostavit posjed lopte i nismo mogli stisnut protivnika. Međutim, nešto smo danas i pokazali, kad igramo lose da nam jedan prekid moze donijeti pobjedu. Pokazali smo da smo vrhunska ekipa. Na kraju moram čestitati našem kapetanu, koji već ne znam koji put, donosi pobjedu.

Foto: Marijana Vojnić

sportnews-hr.info