FOTO  HNK Cibalia duša Vinkovaca i Slavonije

HNK Cibalia, Vinkovci
Vrata Hrvatske kako Vinkovce opjevaše u pjesmi nažalost sada su izlazana i sve više ljudi napušta svoje ognjište u potrazi za boljim životom.

Ljudima u Vinkovcima nije puno toga ostalo, a ono što im je ostalo svakako je njihova Cibalia. Za Cibaliju se živi u Vinkovcima, i  najmanje što zaslužuje je biti u društvu najboljih.

Godine za nama dovodile su u kušnju Cibaliju i njene vjerne navijače. Ne postoji niti jedan klub u Hrvatskoj, a vjerojatno ni u regiji koji je pretrpio toliko nepravde kao što je to pretrpila Cibalia skupa sa svojim vjernim navijačima.

Padala je Cibalia, ali se uz pomoć onih koji je vole više od svega dizala i vraćala tamo gdje pripada. Godinama su lomoli Cibaliju, ali je nisu uspjeli slomiti. Kada su mislili da su je slomili Cibalia se kao feniks dizala i vraćala na ponos svojih Ultrasa i svih ostalih kojima je u srcu.

Lani su se nebesko plavi vratili u društvo najboljih,i u tom društvu su po tko zna po koji i  po tko zna koliko puta pokradeni i oštećeni. Samo prije mjesec dana svi "stručnjaci" su već otpisali Cibaliju kao sigurnog putnika u niži rang.

I onda je opet proradio slavonski inat. Na klupu Cibalije došao čovjek koju je voli koliko i svi oni koji godinama pohode vinkovački hram nogometa kraj Bosuta Mladen Bartolović.

Od tada do danas Cibalija se vratila u igru i na pravom je putu da izbori opstanak u društvu najboljih.

Na tom putu ima i potporu iz Mostara i Hercegovine. Izdrži Cibaliji i mi smo uz tebe...

HERCEGOVINA.info