HNK Cibalia: Domoljublje, ime, tradicija, ponos i čast

HŠK Zrinjski-HNK Cibalia
Ponos Slavonije će u nastavku natjecanja pokušati izboriti mjesto u društvu najboljih. Po svemu Cibaliji je mjesto u društvu Dinama, Hajduka i Rijeke, i iskreno se nadamo da ćemo za godinu dana u ovo vrijeme pisati o atmosferi na stadionu kraj Bosuta kada na njemu budu gostovale prvoligaške momčadi.

Vinkovčanima niko ne može oduzeti ponos i zbog tog svog ponosa, ali i inata Slavonskog oni nikada nisu klekli pred onim što ih je loše snašlo u domaćim natjecanjima. Ispadala je Cibalia i vraćala se u prvu ligu, i to često na čudne načine da bi to bilo slučajno. Ništa na ovom svijetu nije slučajno, pa tako ni sustavni pokušaji da se jedan ponosan i dostojanstven klub gurne na marginu zbivanja.

Uprkos svim nedaćama Cibalia je tu, na smo korak od povratka u društvo najboljih i iskreno se nadamo da je ovo njihovo proljeće. Sveto ime svoga kluba čuvaju i brane vjerni Ultrasi koji su uz svoj klub bilo gdje i u bilo kojom natjecanju on igra. Za njih je upravo kao što kaže njihova popularna pjesma Cibalia prvak svaki dan.

O domoljublju navijača Cibalije ne treba trošiti puno riječi. Riječi to ni ne mogu opisati, i Ultrasi to pokazuju svojim djelima ne samo na utakmicama svog kluba. Vjerojatno i to domoljublje nekome žestoko smeta, pa taj ili ti neko se dosita trude zardržati Cibaliju tamo gdje je sada.

Vinkulja ne bi bila Vinkulja kada bi to prihvatila, i Cibaliji slijedi velika borba za povratak u društvu najboljih. Uz njih i njihove Ultrase na tom putu biti će i simpaizeri iz Mostara i Hercegovine.

HERCEGOVINA.info