HNK '' Čapljina '' pred nastavak sezone u 2. nogometnoj ligi FBIH - skupina JUG

HNK Čapljina, HNK Čapljina, HNK Čapljina
U jesenskom dijelu natjecanja nogometaši Čapljine bili su uvjerljivi u južnoj skupini 2. nogometne lige FBIH te ostvarili prednost od devet, odnosno deset bodova u odnosu na svoja dva pratitelja.

To je više nego dobar rezultat i ogroman kapital kojeg će nogometaši Čapljine pokušati zadržati do samog kraja i tako u ovaj grad ponovno vratiti prvoligaški nogomet. Kako bi se sve to i ostvarilo nogometaši Čapljine pod vodstvom iskusnog trenera i stratega Jusufa Čizmića ranije su počeli pripreme za nastavak prvenstva.

Razlog je bio memorijalni turnir Andrije Ankovića u Gabeli gdje su čapljinci na kraju osvojili treće mjesto i tako dobili prvi pehar u ovoj godini. Na njihovu nesreću u prvom su susretu turnira za protivnika imali jakog zagrebačkog Dinama pa je neizbježan bio i poraz od 4:0. No u susretu za treće mjesto Čapljina je bila bolja od uspješnog  federalnog prvoligaša i domaćina '' GOŠK-a '' iz Gabele.

To je za čapljince bila velika motivacija pa se unatoč nestabilnim vremenskim prigodama krenulo sa pojačanim pripremama i odigravanjem više utakmica. Sljedeća provjera je bio mostarski drugoligaš '' Branitelj '' (rezultat 0:0) a onda još i premijerligaši '' Olimpik '' (poraz 0:2) i '' Sloboda '' (pobjeda 1:0) te '' Višići '' (1:1), '' Neretva '' Metković (0:0), '' Iskra '' Bugojno (0:0) '' Mladost '' Gacko (pobjeda 2:1).

U planu je ovih dana bilo odigravanje i još nekoliko pripremnih susreta ali se opet ispriječilo vrijeme (kiša) pa će tek uslijediti susret sa Vitezom. Nakon svih odigranih pripremnih utakmica jasno se vidi kako Čapljina igra znatno bolje protiv jačih ekipa (pobjede protiv prvoligaša '' GOŠK-a '' i premijerligaša '' Slobode '' iz Tuzle) te da je efikasnost još uvijek na nižoj razini.

'' U svim pripremnim utakmicama rotirali smo sve igrače pa su se izmjenjivale i druge postave. Jako nam je bitna tjelesna spremnost a čemu cijelo vrijeme dajemo veliku prednost. Prigodu su dobili svi igrači pa je stoga i izostala ta očekivana efikasnost po čemu smo i prepoznatljivi u prvenstvu. No, sve je ovo u fazi priprema pa će doći i ta efikasnost i to se već popravilo u susretu sa Mladosti. Još se jednom pokazalo kako smo više motivirani protiv tih jačih ekipa. Bolje je da u ovom pripremnom razdoblju imamo slabiju efikasnost a da nam se to vrati  kada bude najvažnije tj.u nastavku prvenstva.'' - govori nam trener Jusuf Čizmić dok nadgleda svoje igrače u „ pumpanju “ sklekova na terenu u Tasovčićima.

A u tome su nogometaši Čapljine za sada na visini zadatka pa su uvjereni kako će ubrzo na svoje doći i sa efikasnošću na terenu.

Frano Matić | V. L. | ČAportal