HNK ''Čapljina'' poražena od NK ''Krajišnik'' u Velikoj Kladuši rezultatom 4:0

Pred 700 gledatelja na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši na startu nove sezone NK „Krajišnik“ savladao je u subotu, 14. kolovoza, sa visokih 4:0, ekipu HNK „Čapljina“.

U prvih pet minuta u dvije izgledne prilike za domaćina našao se Kristijan Ivešić, no u oba navrata uspješniji je bio gostujući golman Igor Josić. Gosti nisu dugo izdržali napade domaćina, pa je „Krajišnik“ pogotkom Alena Turbića na asistenciju Alena Dedića poveo već u 7.minuti.

Taj rezultat je dodatno ohrabrio igrače „Krajišnika“ koji su već u 13. minuti povećali vodstvo na 2:0, kada je Alen Dedić odličnim prizemnim udarcem sa dvadesetak metara savladao golmana gostujućeg sastava.

„Krajišnik“ je do kraja poluvremena imao i dalje terensku inicijativu, redale su se prilike pred golom gostiju iz Čapljine, ali se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 2:0.

Pred kraj susreta, domaćini ponovo podižu razinu igre što rezultira drugim golom Alena Turbića u 85. minuti za povećanje vodstva na 3:0.

Kada se činilo da je utakmica već gotova, najiskusniji igrač na terenu Samir Šabić u drugoj minuti sudačke nadoknade odličnim lob udarcem sa 30-tak metara postiže novi pogodak i postavlja konačan rezultat ''Krajišnik'' - ''Čapljina'' 4:0.

Radio Velika Kladuša/čaportal