HNK ''Čapljina' - NK ''Omladinac'' 3:2

HNK Čapljina

Oko 300 gledatelja svjedočilo je napetoj utakmici u kojoj je domaćin, savladavši ''Omladinca'' upisao i treću pobjedu na domaćem terenu te zauzeo 6. mjesto na tablici.

U prvih 20 minuta Čapljina vrši izniman pritisak na gostujući ekipu, koja se s(p)retno uspjeva oduprijeti napadima, no već u 11. minuti, nakon ubačaja iz kornera, Kukić glavom postiže efektan pogodak i dovodi Čapljinu u vodstvo 1:0. Čapljina nastavlja sa dominacijom, a bi u 38. minuti, nakon prekršaja u kaznenom prostoru, sudac pokazao na bijelu točku. Izvođač najstrože kazne bio je Ortaš, koji je loše šutirao tako da je golman uspio obraniti, ali lopta se odbija natrag do Ortaša, koji postiže zgoditak.

Samo minutu prije kraja prvog poluvremena sudac ponovno pokazuje na bijelu točku, a Santiago Ojoli uspješno realizira i postavlja rezultat prvog poluvremena 3:0.

Tijekom prvog poluvremena gosti nisu uputili nijedan udarac prema golu domaćina.

Već u prvoj minuti drugog poluvremena, nakon pogreške domaćeg golmana, Elvis Huseinagić postiže zgoditak i smanjuje rezultat na 3:1. U 47. minuti Mirza Suljić nakon grubog prekršaja dobiva drugi žuti karton i odlazi u svlačionicu.

Konačnih 3:2, zgoditkom sa čak 30 metara, postavlja Nermin Sinanović.

Kad su u pitanju kartoni Čapljina je u ovoj utakmici imala 3 žuta kartona, dok su gostima pokazana 4 žuta i jedan crveni karton.

Zdravko Jakiša | ČA::portal