HNK ''Čapljina'' bolji od premierligaša Leotara

HNK Čapljina, HNK Čapljina, NK Troglav Livno, FK Lokomotiva
Uz redovite dnevne treninge i neizbježnu tjelovježbu nogometaši Čapljine igraju i test utakmice kako bi se uigralo sve ono što se odrađuje i dogovara na treninzima. U tim pripremnim utakmicama  posebno su zanimljivi BIH premijerligaši koji su Čapljini više nego  jak protivnik.

Tako posebno treba istaknuti odlične nastupe Čapljine u tim test utakmicama sa premijerligašima Veležom i Leotarom iz Trebinja. Sa Veležom su odigrane dvije utakmice i obje su završile neodlučeno. Prvo su Velež i Čapljina u Vrapčićima igrali 1:1 a onda i  na Bjelavama u Čapljini gdje je bilo 0:0. Podatak da Čapljina nije izgubila niti jednu utakmicu dovoljan je pokazatelj da se  pripreme odvijaju onako kako je i zamišljeno.

No, još veći je uspjeh podatak da je Čapljina u dvije test utakmice pobijedila također premijerligaša Leotara iz Trebinja. Prvo je Čapljina slavila sa 1:0 u Trebinju a onda i u Čapljina sa 2:0. To je velika motivacija čapljinskim nogometašima koji će nastaviti tim jakim ritmom u pripremama i odigravanju utakmica pred sezonu Prve lige FBIH. Na toj drugoj utakmici protiv Leotara u Čapljini strijelci su bili pojačanja Kukić i Šimunović a uz njih su se još istaknuli Ortaš, Visković i vratar Josić koji je imao nekoliko velikih obrana.

Trener Jusuf Čizmić zadovoljan je postignutim rezultatima u ovom pripremnom razdoblju te najavljuje još dosta rada i zalaganja kako bi Čapljina imala jakog prvoligaša koji bi se borio za sami vrh prvenstvene tablice.

Frano Matić | V. L. | ČA::portal