HNK Branitelj: Nemamo imperativa, ali ćemo probati ovo iskoristiti

1/16 finala Kupa BiH: HNK Branitelj - NK Široki Brijeg, FK Velež - HNK Mladost Donji Svilaj

...terenima u Prvoj ligi FBiH, a prvo veliko iznenađenje napravili su na tuzlanskom Tušnju kod Slobode (pobjeda 3:1), čiji nagomilani problemi su očito težak teret i za samu momčad. Mostarci su potvrdili kvalitetu iz domaćih igara i savladali ekipu trenera Denisa Sadikovića koji je debitirao na klupi u ovom susretu.
- Otišli smo u Tuzlu napraviti dobar rezultat i krenuli otvoreno. Znali smo da se na Tušnju može igrati, tako je i bilo. U prvom dijelu su obje ekipe imale po jednu priliku, govori trener Ivan Bubalo.

Do vodstva je ipak stigla Sloboda preko Musića.
- Poslije gola domaćina smo napravili nekoliko izmjena i prebacili igru na njihovu polovicu, što je i urodilo plodom, kaže Bubalo.
Do Nascimento je asistirao Bebaniću za 1:1, a Corando iz kornera Dragičeviću za 2:1. Pinjuh je iz solo akcije potvrdio trijumf. Poslije gola Dragičevića (88. minuta) u teren su utrčali nezadovoljni navijači domaćina.

- Mislim da mi nismo bili ugroženi, iako smo i jedni i drugi bježali u svlačionice. Nama nitko ništa nije prigovarao, valjda su oni krenuli na igrače Slobode, osvrnuo se Bubalo.

Pobjedom u Tuzli Branitelj je stigao u poziciju da liderstvo dijeli s Bratstvom s 15 osvojenih bodova.
- Zasad nam je najvažnije da smo uspjeli konačno razbiti taj peh gostujućih terena i samo tako trebamo nastaviti. Mi nemamo imperativ ići na prvo mjesto, ali ako nam se otvori prilika i pruži šansa napasti ulazak u viši rang, probat ćemo je iskoristiti. Mislim da imamo toliko kvalitetnu ekipu, zaključio je Bubalo.

U sljedećem kolu Mostarci će na svom terenu dočekati bugojansku Iskru.
- S pobjedom ostajemo na prvom mjestu. Imamo tjedan dana za pripremu, Marić nam je dobio treći žuti karton, a za par igrača ćemo morati sanirati ozljede, rekao je Ivan Bubalo.

Dnevni list