HFC Zrinjski: Želimo prolazak u polufinale Kupa

HFC Zrinjski, HFC Zrinjski, MNK Seljak Livno, HFC Zrinjski, MNK Centar
. Riječ je o velikom derbiju, taj susret bit će svojevrsni finale prije finala, utakmica koja bi po svemu trebala privući veće zanimanje publike.

- Igramo pred domaćom publikom, a protivnik je atraktivan i jak, poklopili su se svi preduvjeti za kvalitetnu utakmicu. Centar je u ovom trenutku igrački kvalitetniji od nas, ali ovo je utakmica u kojoj jednostavno nema favorita. Teren će najbolje pokazati tko je trenutačno u kakvoj formi. S obzirom na sve, puno bi nam značila pomoć publike, taj dodatni motiv dobro bi došao našoj mladoj momčadi - kazao je trener HFC Zrinjski Mostar Goran Melher.

Zrinjski u ovu utakmicu ulazi igrački kompletniji u odnosu na prvenstveni susret sa Seljakom iz Livna. Trener Melher pred novu utakmicu ima tek nekoliko upitnika.

- U sastav nam se vraćaju kapetan Drežnjak i Suton, dvojica igrača koja su jako važna za našu momčad. Uz njih, na terenu ćemo imati više argumenata za pobjedu. Upitan je tek vratar Skuhan, dok još imamo nekoliko tehničkih nedoumica. U svakom slučaju, uz puno uvažavanje protivnika, od prve minute ćemo krenuti na pobjedu. Nemamo što kalkulirati pred domaćom publikom, želimo prolazak u polufinale Kupa.

MNK Centar izgubio je sve izglede u borbi za naslov prvaka. Međutim, igrači sarajevskog kluba žele spasiti sezonu osvajanjem Kupa, a velika prepreka na tom putu je HFC Zrinjski. Priznaje to i kapetan MNK Centar Nijaz Mulahmetović koji očekuje težak susret, ali i prolaz dalje:

- S obzirom na to da smo izgubili izglede za naslov, a ostanak u ligi smo osigurali, s te strane rasterećeni smo u prvenstvu. Sve snage smo usmjerili na Kup. Utakmice sa Zrinjskim uvijek su bile kvalitetne i do kraja neizvjesne, pa se nadam kako će tako biti i ovaj put. Uvijek smo cijenili mostarsku publiku, pred njom je uvijek zadovoljstvo nastupiti. Obje momčadi su u istoj situaciji, spas sezone vide u Kupu, tako da kalkulacija sigurno neće biti. Nemamo ozlijeđenih, a ni suspendiranih igrača. U Mostar idemo kompletni te, naravno, nadamo se prolazu u polufinale - smatra Mulahmetović.