FOTO  Hercegovački fenomen: Petorica braće Kozina igraju u istoj momčadi

Sva petorica njihovih sinova prvi put u karijeri bila su na terenu u isto vrijeme.

"Napravili smo pravu malu feštu doma. Bilo je ćevapa, vina..." rekao je Tomislav Kozina (29), hrvatski iseljenik i nogometaš Croatije Nürnberg.

Tomislav ima još četvoricu braće i svi igraju nogomet u istom klubu.

Svaka utakmica je malo obiteljsko okupljanje. To je izvrsna prilika da se Kozine, koji su prije 40 godina emigrirali iz Ljubuškog u Nürnberg, svi nađu na jednom mjestu.

"Mama i tata gledaju svaku našu utakmicu. Tata se nervira, skače na krive sudačke odluke i kad netko od nas dobije po nogama, a mamu nije briga za rezultat. Njoj je jedino važno da se nitko ne ozlijedi. U gledalištu su i naše četiri sestre" rekao je Tomislav.

Prošle sezone bili su prvi u 2. ligi regije Nürnberg, najnižem razredu njemačkog nogometa, a sad su u ligi više. "To je poluamaterska liga. Svi smo zaposleni. Ja sam automehaničar, Marko i Mario su kuhari, Pero radi za auto tvrtku, a Kristijan je otvorio kafić u Nürnbergu" kaže Tomislav na tečnom hrvatskom jeziku.

U kući Kozina govori se "po naški". Braća su i najbolji prijatelji cijeli život, a Tomislav se prisjetio kako su započeli. "Bilo nas je petorica, taman za mali nogomet. Uvijek smo igrali zajedno. Branio je Pero, on je najstariji" rekao je Tomislav pa nastavio: "Marko je inače fizički najslabiji, a igra napadača. Svaki put kad ga netko udari, zapamtim to pa zatim vratim."

Priznaje da je tu praksu pokupio od naših najpoznatijih nogometnih gastarbajtera, Nike i Roberta Kovača.


NK Kozina Nürnberg:

Mario (33)
Marko (25)
Pero (34)
Kristijan (30)
Tomislav (29)

24 sata