VIDEO  HERCEGOVAČKI DERBI U nedjelju spektakl na Pecari, Široki i Zrinjski odigrali najbolju utakmicu u povijesti Premijer lige

Hercegovački derbi HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg

Nakon ostvarenog plasmana u polufinale Kupa BiH nogometaši Zrinjskog i Širokog Brijega fokusirani su na hercegovački derbi koji se igra u nedjelju na Pecari u 18 sati. 

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH kaznilo je NK Široki Brijeg sa tri utakmice zatvaranja sjeverne tribine stadiona Pecara zbog transparenta i fotografije Slobodana Praljka na utakmicu sa ekipom Mladosti.

Širokobriježani su već odradili dvije utakmice kazna, prvenstvenu protiv Borca i Kup ogled sa Olimpikom, a utakmica sa Zrinjskim je treća na kojoj neće biti gledatelja na sjevernoj tribini.

Kako doznajemo, klub s Pecare u slobodnu prodaju će pustiti 2000 ulaznica, a navijači Zrinjskog će biti smješteni u 'kavezu' na istočnoj tribini.

Zanimanje za hercegovački derbi je iznimno veliko i za očekivati je kako će zbog kazne Nogometno saveza BiH neki ljubitelji nogometa ostati uskraćeni za uživo praćenje susreta.

Ove sezone Široki je porazio Zrinjski u Mostaru s 3:1. Dino Ćorić doveo je Širokobriježane u vodstvo, poravnao Ivan Lendrića, a bodove gostima donose Dražen Bagarić i Mateo Marić golovima u samoj završnici utakmice.

Zrinjski i Široki odigrali su nekoliko epskih derbija koji su imali veliki utjecaj na ishod prvenstva. Mi smo izdvojili dva derbija u kojima je mostarski klub slavio nakon velikih preokreta.

5. travnja 2014. godine u Mostaru je odigran sjajan derbi u kojem je Zrinjski slavio 3:2. Mirko Marić doveo je Široki u vodstvo, a zatim Wagner povisio na 2:0. Taj rezultat bio je sve do 82. minute kada Stevo Nikolić pogađa na asistenciju Simeunovića. Isti igrač poravnao je na 2:2 u 90. minuti, a zlata vrijedne bodove u borbi za naslov prvaka donosi Ivan Crnov golom iz jedanaesterca u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Sadržaj se učitava...

Zahvaljujući pobjedi u hercegovačkom derbiju Zrinjski je u sezoni 2014/15 osvojio naslov prvaka, a 2016. godine na Pecari je odigrana vjerojatna i najbolja utakmica ikada odigrana u Premijer ligi BiH.

6. ožujka 2016. godine Zrinjski je gostovao na Pecari i već nakon 13 minuta igre imao zaostatak od dva pogotka. Ivan Crnov i Ivan Krstanović dali su golove za domaćina. U 31. minuti Jasmin Mešanović je smanjio na 2:1 pogotkom iz jedanaesterca, a Oliver Petrak u 48. poravnao na 2:2.

Ivan Krstanović u 59. minuti nije uspio realizirati jedanaesterac, odnosno obranio je vratar Karačić. U 70. minuti Ognjen Todorović pogađa za vodstvo Zrinjskog, no radost gostiju nije dugo trajala jer je već šest minuta kasnije Boris Pandža glavom izjednačio rezultat. Sjajnu utakmicu na Pecari je zaključio Filip Arežina golom u 93. minuti za pobjedu Zrinjskog koja se pokazala važnom na putu prema novoj tituli prvaka BiH.

Sadržaj se učitava...

Za ljubitelje nogometa u Hercegovini nema dvojbe kako je ovo najveći derbi u Premijer ligi, a istog mišljenja su klubovi sudionici. U najavi konferencije za medije objavljenoj na klupskoj stranici NK Široki Brijeg je napisao 'Konferencija za novinare uoči najvećeg derbija'.