Hercegovački derbi: Obje strane traže iskupljenje

U nedjelju se Pod Bijelim brijegom igra hercegovački derbi.
I Zrinjski i Široki Brijeg u utakmicu ulaze nezadovoljni i željni iskupljenja, što bi, nadamo se, moglo eskalirati jednom dobrom utakmicom, derbijem vrijednim epiteta sraza dvije najbolje momčadi Hercegovine.

To je ono što žele navijači, dijelom i oni koji su unutra, u Zrinjskom i Širokom. No, isto tako, jasno je da će i Zrinjski i Široki u ovom susretu biti pod određenim imperativom. Ni jedni ni drugi prvenstvo nisu najbolje započeli, a u Širokom je to izazvalo promjenu na klupi. Suradnja s Marijanom Bloudekom je raskinuta i sada je čelništvo tima s Pecare na mukama - što prije pronaći zamjenu. Pokušali su s Blažom Sliškovićem, no mostarski stručnjak ima neke druge planove i u ovom se trenutku nije spreman vratiti na Pecaru. Klub se dalje dao u potragu za trenerom, a tko god to bude, pa sve ako do imenovanja dođe i prije derbija, u nedjelju će momčad voditi pomoćnici iz Bloudekovog stožera - Ante Kokić i Ivan Soldo (Široki sada jednostavno nema vremena za pravovremenu registraciju novog šefa struke)..., situacija sa Širokim je takva da nam se čini da je većina vremena od domaćeg remija sa Slavijom utrošena na priču o treneru. Mada, momčad je sigurno imala mir što bolje se spremiti za nedjelju, koja donosi četvrtu priliku za prvi trijumf sezone (remi i poraz u produžecima od St. Patrick'sa te remi sa Slavijom)...

S druge strane, domaćini hercegovačkog derbija imali su sedam dana vremena analizirati zašto je u Trebinju odigrano, kako je rekao trener Dragan Perić, 'bez htijenja', zašto je Zrinjski poražen od momčadi koje se, kako je šef struke dodao, 'nije trebalo pribojavati'. Ovosezonska premijera Zrinjskog u Mostaru trebala bi dati određene odgovore, kao prvo - na pitanje koliko Plemići ove sezonu mogu? Široki će sigurno biti pravi test.

U pozadini svega ovoga, i navijači u derbi žele ući spremni. Tako je par dana uoči derbija u prostorijama HŠK Zrinjski upriličeno svečana dodjela sezonskih karata najvjernijim navijačima Zrinjskog, Jasminu Ibrulju - Vahi i Tonći Prci. A ovog puta, bit će i gostiju - za očekivati je najmanje pedesetak navijača Širokog Brijega u kavezu stadiona Pod Bijelim brijegom.

Dnevni list