Hercegovac Mirko Marić s Lokomotivom ostvario povijesni uspjeh

NK Lokomotiva, nk lokomotiva zagreb, Europska liga, Mirko Marić
Bila je to utakmica za zaborav po pitanju kvalitete igre, čak su gosti i bili bliže pobjedi. No, u Poltavi se sve okrenulo.

Vidjeli smo pet golova, najvažnije - tri u mreži domaće momčadi što znači da su Lokosi izborili playoff Europske lige. Povijesni je to uspjeh zagrebačkog kluba.

Počelo je fantastično. U prvoj je minuti Ivan Fiolić probio po lijevoj strani, ubacio na Petra Bočkaja koji nije imao problema u realizaciji. Start iz snova u Poltavi.

Uslijedio je manji pritisak domaćih, prijetili su iz više situacija, no bez pretjerane opasnosti za Danijela Zagorca. Poslije dvadesetak minuta Tomislav Ivković mogao je biti zadovoljan izdanjem svoje momčadi, djelovali su stabilno i opasno preko kontri.

U 35. minuti Bartolec je ubacio prema Bočkaju, ovaj zakasnio za milisekundu i propala je sjajna šansa za 0-2. No, u 45. minuti pojačanje iz RNK Splita Danijel Zagorac postaje heroj.

Eros Grezda pravi penal, loptu uzima Kliobas koji puca prizemno u lijevi kut Zagorca koji to vrhunski brani. Kolosalna obrana.

U 49. minuti, šok za Lokose. Nespretan je ispao stoper Dino Perić, šalje loptu u vlastitu mrežu iza Zagorca te vraća Vorsklu u život.

Ukrajinci su dobili 'hladan tuš' samo četiri minute kasnije. Fiolić je dobrim udarcem pogodio mrežu Ukrajinaca za vodstvo, asistirao mu je baš strijelac prvog gola, Bočkaj. Tri minute poslije, domaći su korak do ponora.

Josip Ćorić asistira, a Perić zabija. Ovaj put u pravu mrežu za veliku prednost našeg predstavnika.

Domaći su opasno pritisnuli od 70. minute. Tkačuk je tukao, Zagorac obranio. U 74., Češnakov zabija za 2-3, dok tri minute poslije golman Lokomotive dobro brani udarac strijelca drugog gola za domaće. Pet minuta zatim pokušava i Rebenok, no neprecizno.

Prijetili su domaći do kraja i igrali totalno ofenzivno, ali obrana Lokosa bila je dovoljno koncentrirana uz standardno dobrog Danijela Zagorca. Dalje ide naš predstavnik, sutra će saznati svog idućeg protivnika u playoffu za Europsku ligu.

Lokomotiva je također produžila niz neporaženosti hrvatskih klubova u Europi na veliku brojku 14.

24sata.hr