Hebibović: Jedva čekam svoj prvi derbi

Zdravstveni bilten je jedna od stvari koja ponajviše muči Ibru Rahimića, stratega Veleža. Zbog toga je u subotu imao mnogo problema sa sastavljanjem momčadi (Ćemalović, Hebibović, Škaljić, Demić i od ranije Kajtaz). Da stvari mogu uvijek biti još složenije, pokazao je crveni karton Merzića. Detalj koji je mnogo utjecao na tijek događaja na susretu sa Slavijom, ali i za utakmicu u nedelju iz rostera izbrisao upravo stopera Veleža.

- Obzirom kako se sada osjećam, mogu reći da sam se oporavio i jedva čekam derbi, kazao je Anel Hebibović, jedan od najboljih pojedinaca Veleža u posljednjih nekoliko utakmica.

- Činjenica je da sam ove jeseni igrao na nekoliko pozicija. Očito su oba trenera do sada vjerovali u mene, a nadam se da sam im uzvratio na najbolji način. Kada je u pitanju derbi, potpuno se koncentriram na tu utakmicu. Na kojoj ću poziciji početi sasvim je nebitno. Zaista jedva čekam svoj prvi derbi. Ovo je ipak nešto posebno, kaže Hebibović.

Gradski derbi donosi naboj i na terenu i na tribinama. Da li je spreman za takvu utakmicu ?

- Na terenu su stvari uvijek korektne i takve trebaju da budu. Navijači kao i svi navijači u gradskim derbijima, naravno da toj utakmici prilaze na poseban način. Protivnika poznajemo i nema potrebe dodatno isticati respekt. Naravno da postoji i da ga zaslužuju. Mi sa druge strane igramo utakmicu za svoj klub i za svoje navijače. Meni je to prvi derbi i želim ga zapamtiti po mnogo dobrih stvari. Nadam se da će se nama nakon tri gostovanja u kojima smo u najmanju ruku bili ravnopravan protivnik, jednom se stvari „poklopiti", kazao je Hebibović za službenu web stranicu Veleža.