Hari Vukas: Tuzla City će biti dodatno motivirana protiv Zrinjskog

Hari Vukas, Malmo Zrinjski

U Zrinjskom nemaju puno vremena za analiziranje europskog nastupa jer ih već sutra očekuje novi susret u okviru Premijer lige BiH.

Plemići gostuju kod ekipe Tuzla Citya koja trenutačno drži drugo mjesto na ljestvici sa devet osvojenih bodova.

"Europa je iza nas, i nemamo potrebe više pričati o tome. Naša realnost je Tuzla City koja je jako neugodna ekipa, imaju dobre i kvalitetne igrače, veliko samopuzdanje s obzirom na postignute rezultate na otvaranju sezone. Očekuje nas iznimno težak dvoboj, ali u razgovoru s igračima vidio sam veliku energiju i ozbiljnost. Naravno, da su oni svjesni da nam ova utakmica puno znači", kazao je trener Hari Vukas uoči puta u Tuzlu i dodao:

"Pogledali smo sve utakmice Tuzla Citya i relativno sve snimili. Sigurno da utakmica protiv Zrinjskog je drugačija, igrači Tuzle će biti dodatno motivirani".

Zrinjski u nastavak sezone ide bez napadača Irfana Hadžića koji je jučer potpisao za turski Akhisarspor. Za ovu utakmicu ne konkurira ni ozlijeđeni Dario Rugašević.

"O Hadžiću ne treba pričati jer njega više nema. Jedino Rugašević je ozlijeđen, a svi ostali su spremni za utakmicu", istaknuo je Vukas koji nije želio govoriti o sastavu.

Utakmica između Tuzla Citya i Zrinjskog igra se u nedjelju u 20.30 sati uz izravan prijenos na BHT1.