Hari Vukas pred gostovanje kod Radnika: Moramo odigrati puno bolje nego u Kaknju

hari vukas, Zrinjski, radnik

Nogometaši Zrinjskog pobjednički niz u Premijer ligi pokušat će nastaviti u Bijelini gdje ih očekuje susret s ekipom Radnikom. 

Zrinjski je upisao tri pobjede u nizu uz gol razliku 9:0, dok je Radnik u dvije posljednje utakmice ubilježio šest bodova, uz četiri postignuta i nijedan primljen pogodak. 

"Ekipa Radnika je dobra, natjecateljska ekipa koja igra dobro u kontinuitetu, imaju dobrog trenera i sigurno da će to biti jedan veliki ispit za nas. Jedan dobar izazov, protiv nezgodne i kvalitetne momčadi, sigurno da nas očekuje teška utakmica", kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas i dodao:

"Mi smo ova dva tjedna imali jedan dobar mir, pripremali se u Livnu, neki su nam se igrači vratili nakon ozljede, neki još nisu. Napravili smo dobar niz treninga, imali smo situaciju da radimo na nekim taktičkim stvarima više nego inače. Tako da vidjet ćemo što će to donijeti u subotu".

Nakon reprezentativne stanke nogometaše Zrinjskog osim prvenstvenih očekuju i utakmice u sklopu Kupa. Izvlačenje parova šesnaestine finala Kupa je sutra, a utakmice se igraju već u srijedu 18. rujna

"Zato je i dobra bila ova stanka bez utakmica, da se malo posložimo i napravimo sve treninge na osnovu kojih ćemo odigrati utakmice koje nas očekuju u ritmu srijeda-subota. Znamo što nas čeka, govorio sam da je prvenstvo dugo, sada se uključio i Kup. Nema tu puno filozofije, teren je taj koji će sve pokazati", istaknuo je Vukas i ponovno se osvrnuo na ekipu Radnika: 

"Imali su taj nastup u Europi gdje su dobro prezentirali bh. nogomet. Doduše, imali su samo te dvije utakmice. Malo ih je to poremetilo, ali jedna jako kompaktna ekipa s par kvalitetnih pojedinaca i dobrog trenera koji s njima dugo radi. To se sigurno prepoznaje na terenu i stvarno nas čeka dobar ispit". 

Zrinjski je Doboju kod Kaknja svladao Mladost s 2:0, ali nije oduševio svoje navijače. Vukas smatra da njegovi igrači moraju odigrati puno bolje ako žele osvojiti puni plijen. 

"Slažem se da moramo odigrati puno bolje nego u Kaknju. Ta utakmica je sada iza nas, ona je bila nakon niza utakmica, ajmo reći da smo to sretno - spretno izvukli na kraju, ali igra mora biti bolja", komentirao je Vukas.

Za utakmicu u Bijeljini ne konkuriraju ozlijeđeni Mario Tičinović i Kristijan Stanić. Susret između Radnika i Zrinjskog igra se u subotu u 16.30 sati uz izravan prijenos na Arenasport programu.