Halilhodžićeva godišnja plaća u Dinamu 900 tisuća eura!

– Iskreno, i za mene je to malo iznenađenje, dogovorio sam dvije i pol godine i nadam se da ću toliko i ostati. Ili ću opet promijeniti adresu. Znam da klub ima puno ambicija, zato sam i došao jer i ja želim igrati u Ligi prvaka, u kojoj sam već igrao. Znam da posao nije lagan, da imam momčad koja je trenutačno u teškoćama. Nisam očekivao da odmah sutra počnem raditi, jako malo poznajem momčad. Neće biti lako, znam da klub ima problema i s medijima i s navijačima. Puno mi je već briga u glavi, želio bih što prije sa suradnicima početi raditi, pripremiti momčad za prve susrete. Znam da je momčad pod pritiskom.

Tko će vam biti suradnici?

– Tek sam došao... Evo, prvi je pored mene (pokazao je na Zorana Mamića, nap. a.). Imam svoj način rada, svoju percepciju. Dolazim iz nekog drugog svijeta, koji je profesionalniji. Dat ću svoju sliku, možda neki sa mnom neće htjeti ni raditi. Da ne vjerujem da ne mogu nešto napraviti, ne bih ni dolazio.

Malo prije dogovora, pitali smo ga kako vidi odnose s ekscentričnim gazdom plavih koji trenere mijenja kao čarape. A i Vaha je, tvrde igrači koje je trenirao, diktator u svlačionici i ne dopušta miješanje sa strane.

Mandžukić je bio skuplji

– Hoćete reći da sam i ja ekscentrik?! Ma i u Dinamu će biti kao i svuda gdje sam radio. Čvrsta ruka i svatko neka radi svoj posao. Prvi čovjek Dinama me oduševio. Imali smo sastanak koji je trajao 4-5 sati i većinu vremena ja sam govorio, a on slušao. Ne bih ulazio u dalju raspravu kad je on u pitanju, pogotovo jer sam ja taj koji odlučuje na terenu, mislim na igru i igrače. To je moja nadležnost i vjerujem da neću imati problema – objašnjava Halilhodžić, koji nije želio govoriti za koliko će novca raditi u Dinamu.

Jedan izvor tvrdi da se radi o 900.000 eura godišnje (75.000 eura mjesečno). Dosad je bio najplaćeniji Ardiles sa 500.000 eura. A najplaćeniji uopće bio je, kao igrač, Mandžukić s 940.000 eura.

Zabrinjava ga debi u Györu.


– Nemoguće je pripremiti momčad za takvu utakmicu u dva dana. Ne znam jesam li pametno napravio kad sam pristao.

Halilhodžić je prije nekoliko godina bio žestoki protivnik dolaska Ćire Blaževića na klupu BiH.

– U pet-šest godina puno se toga promijeni – kazao je Halilhodžić.

(vecernji.hr/ Foto: Pixsell)