Halilhodžić: Vjerujem da Zoran Mamić nije kriv, ali uz priče o namještanju je teško raditi

To će biti zahtjevna utakmica, a mi smo u zaostatku i moramo joj pristupiti odgovorno ako se želimo vratiti na viši nivo", kaže Halilhodžić.

Problem bi Dinamu eventualno mogla predstavljati iscrpljenost pojedinih igrača. Ne treba očekivati identičan sastav poput onoga koji je istrčao u Mađarskoj, najavljuje Vaha. "Neki igrači ne mogu izdržati tri utakmice u sedam dana u istom ritmu. A naravno da organizacija igre ovisi o igračima koje imate na raspolaganju. Ima nekoliko kombinacija o kojima ću još razmisliti, ali mogu reći da mi je dragu da se u klubu svima vratio smješak na lice. To je veliki pomak", kaže Vaha.

Šok terapija

Njegovi prvi dani u Dinamu bili su, govori bosanski stručnjak, provođenje šok terapije kakva je modrima očito bila potrebna. "Kod šok terapije uvijek postoji rizik da bolesnim umre. Ali može i nastaviti distai. Ovaj je pacijent nastavio davati znakove života. Ovo je tek početak", kaže Halilhodžić.

Novi trener Dinama obavio je individualne razgovore s većinom igrača, s naglaskom na prve violine. Posebno je istaknuo razgovor s kapetanom ekipe. "Mnogo sam razgovarao s Igorom Bišćanom jer potreban mi je i feedback, moram znati kako ekipa diše. Naime, ako predozirate pacijenta, niste mu pomogli. No, s obzirom na atmosferu u svalčionici, mogu reći kakoje prva pilula uspjela. Doći će i sljedeće, ali čeka nas puno posla", najavljuje Halilhodžić.

"Trener mora biti kompleksna osoba. Treba poznavati sociologiju i psihologiju društva. Pristup igračima ne može biti isti kakav je bio prije dvadeset godina. Više njih svoje vrijeme provodi uz laptope, sa slušalicama u ušima, na Playstationu... I onda dođu na trening i treba razmišljati o nogometu. I to sam doživljavao u svim klubovima. Trener konstantno mora biti budan, mora osluškivati, imati suradnike koji će također biti bliski svlačionici i koje će igrači poštovati", piše index.hr.

Navijači, vratite se! Dinamo vas treba!

A navijač se Halilhodžić posebno dotaknuo. Bez njihove porške, kaže, sve će biti puno teže. Stoga se Vaha nada da će bojkotu uskoro doći kraj.

"Mi trebamo navijače. Treba ih Dinamo. Bez navijača to nije klub, to nije taj Dinamo. I zato ću se uključiti u razgovore s nekima iz te skupine, treba postići dijalog, naći nekakvu sredinu koja bi svima odgovarala", kaže Halilhodžić i dodaje kako mu za kvalitetan rad općenito smeta negativna atmosfera koja trenutno postoji oko Dinama. S naglaskom na optužbe protiv Zorana Mamića.

"Smetaju mi afere oko namještanja utakmica. Imam puno povjerenje u Zorana Mamića s kojim razgovaram cijelo vrijeme o mnogo toga, pa tako i o toj temi. Dokle će ići ta priča, ne bih znao. No, u svakome slučaju ona nije lijepa. Takve bi negativnosti trebalo svesti na minimum.  Postojeći se problemi što prije trebaju riješiti, posebno ova s navijačima, jer i to utječe na igrače. I stoga je pitanje kome ovakva situacija uistinu pomaže? Klubu i njegovim rezultatima sigurno ne, no i dalje ćemo nastaviti s ciljem koji smo si zacrtali", rekao je Halilhodžić.

Oprez, nismo još u Europskoj ligi!

Za kraj, morao se Halilhodžić još jednom osvrnuti na svoj trenerski debi u Dinamu i pravo malo čudo koje je izveo u Mađarskoj.

"Ekipa je prije Gyora bila u teškom stanju. Da smo izgubili tu utakmicu, tko zna gdje bismo svi bili. Srećom, utakmica je prošla dobro i svi su dobili injekciju dobrog raspoloženja i vjere u sebe. No, još nismo u Europskoj ligi i ne smijemo se opustiti", kaže Vaha koji se osvrnuo i na formu igrača.

"Neki su u međuvremenu bili povrijeđeni, bili su na operacijama i zbog svega toga cijela momčad nije u najvišoj natjecateljskoj formi. Recimo, Tomečak nije potpuno spreman, no ima finih kvaliteta i zato zaslužuje moju pozornost. S njim treba raditi dok ne bude potpuno spreman. Također, tijekom posljednje utakmice neki su me igrači tražili da ih zamijenim. I to veoma cijenim. Uvijek kažem; kad si umoran, ne skrivaj se, nego reci. Moramo imati otvoren odnos. To vole i igrači i žele da im kažem sve; i dobro i loše. Prije svega, želim da shvate kako sam im došao kao prijatelj, kao trener koji im želi pomoći i zajedno s njima ostvariti zacrtane ciljeve", zaključuje trener Dinama.