Hajduku pobjeda nad Dinamom i finale Kupa Hrvatske

Splićani, koji su na Poljudu pokazali više od hrvatskog prvaka, bi gostujućem vrataru Tomi Butini mogli poslati barem bombonijeru.

Nakon što je prvi polufinalni susret u Maksimiru završio bez golova, Hajduk i Dinamo su na Poljudu tražili prolaz u finale koje je domaćinu značio spašavanje sezone i krčenje puta do europskog natjecanja, a gostima iz Zagreba 'samo' još jedan trofej u namjeri da ponovno osvoje dvostruku krunu.

Dobro pripljemljena i brojna Torcida je u šestoj minuti napravila lijepu koreografiju kojom je dodatno 'nabrijala' svoje ljubimce protiv najljućih rivala, a prva zanimljivost na travnjaku se zbila u 13. minuti kada je napadač Dinama Dodo pucao pokraj gola.

Samo minutu kasnije stup gostujuće obrane Robert Kovač je zatražio izmjenu zbog ozljede, a u igri ga je zamijenio Etto.

  • PIXSELL


Prvu opasnu priliku Hajduk je stvorio u 24. minuti kada je Cernat ubacio iz slobodnog udarca, pred Dinamovim vratima najviši je bio Maloča, a Butina je refleksnom obranom sjajno sačuvao gostujuću mrežu netaknutom.

U 28. minuti je Dodo ponovno zaprijetio, ali je pucao preko grede, dok je minutu nakon toga domaćin opet imao vrlo izglednu priliku. Nakon petljanja po šesnaestercu pucao je Cernat, no Butina je opet bio na visini zadatka.

Anas Sharbini je u 31. minuti nakon centaršuta potpuno neometan pucao glavom pokraj gola, dok je prvo poluvrijeme zaključio Sammir, koji je ukrao loptu neopreznom Buljatu, no pucao je preslabo za Subašića.

Nastavak je započeo odličnom akcijom Hajduka 'tri na tri' koju su domaći nogometaši uprskali lošim dodavanjima, dok su u 51. nakon pogreške gostujućeg vratara ipak stigli do vodstva.

Anas Sharbini je poput brzog vlaka prošao pored dvojice Dinamovih igrača, gurnuo za Strinića ispred kojega je izvan šesnaesterca uklizao Butina. Junak prvog dijela je, međutim, loše odbio loptu, točno na nogu Ibričiću koji je s dvadesetak metara lobom pogodio praznu mrežu!

Nakon primljenog pogotka, nogometaši Dinama malo su agresivnije krenuli prema vratima Hajduka, ali pravih prilika za izjednačenje nisu imali.

Splićani su se tako plasirali u finale sa Šibenikom, koji je u drugom polufinalu s 2:0 svladao Varteks i prvi put u svojoj povijesti došao u priliku osvojiti Rabuzinovo sunce.

Finalne utakmice na rasporedu su 21. travnja i 5. svibnja.

net.hr