Hajdukovci traže sastanak s vrhom HNS-a: Neće se na nama nitko iživljavati

NK Hajduk, nk šibenik, Hajduk, HNS, sastanak
Za pobijediti treba dati više, treba zabiti, disati kao jedan, a to se nije dogodilo, pojedinci su podbacili. Zadar nas je dobio borbenošću i agresivnošću, taktički su odigrali perfektno. Treba Zadranima čestitati...", kazao je član Hajdukove Uprave Milo Nižetić. Bijeli su unatoč tim činjenicama ipak grubo oštećeni, ključni trenutak je nedosuđeni kazneni udarac nakon što je srušen Marin Tomasov. Ubrzo su Zadrani postigli jedini zgoditak koji je presudio, piše gol.hr.

"Što se tiče tih nekih drugih okolnosti, poručujemo kako se na Hajduku neće nitko iživljavati! Opetovano se događaju neke stvari, pitanje je li to slučajno?! Naši navijači su nam porotnici, a danas možda nekome smeta što ćemo u tri domaće utakmice imati čak 80 tisuća gledatelja na tribinama. Činjenica je da nas se očito želi destabilizirati, spremni smo nositi na leđima taj golemi pritisak, a od mjerodavnih tražimo isključivo jednak tretman, a ne nikakvu milostinju. Nećemo dozvoliti rušenje atmosfere! Mobilizirat ćemo se i još više, a brojnost naše publike na tribinama najvažnije je mjerilo onoga što radimo", poručio je Nižetić.

Osim ovog priopćenja, član Hajdukove Uprave Pavle Cicarelli danas je u Zagrebu stav kluba izravno iznio povjereniku za natjecanje Prve HNL Josipu Brezniju. "Želimo zaštititi dignitet Hajduka! Ne tražimo ništa drugo nego da budemo ravnopravni, a ne da nas se sustavno gazi samo zato što imamo toliko mnogo navijača koji vole svoj klub, čemu svjedoči i čak 80 tisuća gledatelja koje ćemo na poljudskim tribinama imati u samo 15-ak dana", istaknuo je Cicarelli i nastavio:"Razočarani smo onime što se događa u našem nogometu! Kako nam je uopće delegiran sudac koji nas je toliko puta teško oštetio!?

Isto tako, čemu natjecanje u kojemu je sve već odlučeno, upitate se čak i treba li uopće sudjelovati u njemu? Kako možemo vjerovati u odnose koji kreiraju proizvod za 500 gledatelja?!A s druge strane, mi imamo samo pretplatnika čak 6.000! Što će ikome Liga koja privlači 500 gledatelja po utakmici? - pitanja su ovo na koja se tek od nadležnih institucija očekuju odgovori", izjavio je Cicarelli.

Sutra će Hajduk poslati dopis i u kojem će se za idući tjedan tražiti sastanak s čelnim ljudima hrvatskog nogometa Vlatkom Markovićem i Zorislavom Srebrićem. Zatražio je Cicarelli i razgovor s gospodinom Ivanom Peraićem, no Povjerenik za suce danas nije imao vremena.