Hajduka u Europi čekaju Zvezda, Juve, Liverpool, Galatasaray...

Kako je i najavljeno, igrački kadar se polako (ali sigurno) reže sve u cilju rasterećenja troškovnika. Igrači poput Rubila, Skoke i Rodića su otišli a "vreća" Bijelih i nije baš napunjena.

Stoga je razumljivo zašto se sve češće spominje Rubin Kazan koji je, navodno, spreman iskeširati 5 milijuna eura za ponajboljeg igrača Senijada Ibričića. Ako do toga zaista i dođe otvara se novo pitanje; Što sa zarađenim novcem? Da li ga uložiti u klub; smanjiti dugove i razvijati mlade igrače ili pak nastaviti po starom - dovoditi upitna "pojačanja" koja traže popriličnu svotu i nemalen dio klupskog proračuna?

Momčadi nedostaje pravi napadač

Primicanjem sezone sve je više pitanja a sukladno tome odgovora sve - manje. Dok se brojni igrači Hajduka, stavljaju u "izlog", nitko ne spominje pojačanja. Trener Stanko Poklepović je i prije posljednje Kup utakmice upozoravao na nedostatak rasnog strijelca, killera a dva tjedna pred početak priprema po tom pitanju nije učinjeno ništa.

Baratalo se s tek par imena; Argentinac Varea nije zadovoljio a Ermin Zec je "pobjegao" u Tursku točnije u Genclerbirligi te se rješenje (zasad) ne nazire. Da li će se, po tko zna koji put dogoditi, da se igrači "upoznaju" i okupljaju pred sam početak Prve HNL - ostaje za vidjeti.

U dva pretkola zastrašujući protivnici

Nezavidnu situaciju dodatno otežava i Europa! Naime, ždrijeb 3. pretkola Europske lige zakazan je za 16. srpnja a Hajduk nije nositelj. U prijevodu Bijele čeka još teži protivnik a sasvim je realna mogućnost ispadanja već na prvoj "stepenici". Tu će se naći i Liverpool, Juventus, Stuttgart, Crvena Zvezda, Galatasaray te mnogi drugi.

U slučaju da se ipak desi čudo te Bijeli u dvije utakmice ostvare pozitivan rezultat u sljedećem, 4. pretkolu čekaju ih klubovi gotovo istog kalibra (Porto, Bayer Leverkusen, CSKA, Manchester City, Aston Villa...).

Zaista zastrašujući raspored koji će postati još strašniji u slučaju odlaska ponekog prvotimca i istodobni nepronalazak njegove (adekvatne!) zamjene. Hajduku, prije svega njegovoj struci sprema se teško razdoblje.

ABCportal.info