Hajduk usamljen na vrhu! Pao Inter, sad bježe Dinamu 3 boda

Hajduk, Dinamo, Hajduk Split, Dinamo Hajduk, Dinamo, GNK Dinamo, nogomet, Hrvatska, Hajduk, Dinamo, Hajduk

Hajduk je pobijedio Inter 3-1 i tako ostao usamljen na vrhu HNL-a. Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka, Hajduk je promašivao sve živo, a onda je u spas stigao Mijo Caktaš.

Nakon niza propuštenih prilika Hajduk je poveo pred kraj prvog poluvremena iz kaznenog udarca. Osječki sudac Dario Bel je naslanjanje Grgića rukama na leđa Ismajlija, koji je pao u gostujućem kaznenom prostoru, okarakterizirao kao prekršaj te pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Caktaš.

U prvoj minuti nastavka Hajduk je poveo 2-0, Jairo je prihvatio loptu u gostujućem 16-ercu, pokušao vratiti za Caktaša, njegovo je dodavanje presjekao Tatomirović, ali lopta se odbila do Jurića koji je iz okreta pogodio mrežu nemoćnog Freliha.

Inter se ekspresno vratio u utakmicu, samo dvije minute potom Serderov je pobjegao neopreznom Ismajliju, a onda i pogodio bliži kut loše postavljenog Posavca.

Hajduk je tako morao strepiti za tri boda sve do pred sam kraj susreta kada je Jairo iskoristio loše ispucavanje Freliha i na asistenciju Caktaša postavio konačnih 3-1.

Vodeći Hajduk sada ima 19 bodova, tri više uz utakmicu više od drugog Dinama, dok je Inter posljednji sa šest bodova, jednim manje od devetog Varaždina.

24sata.hr