Hajduk slavio u Sofiji i ušao u treće pretkolo Europske lige!

Hajduk, Lokomotiva, Hajduk Split, Hajduk, NK Hajduk, levski, Hajduk, Hajduk Split, Hajduk, Europska liga, Hajduk, everton, Hajduk, Torcida, everton, nk hajduk split, NK Vitez
Splićani su (u crnim dresovima) sasvim nadigrali Bugare, ali su se i napromašivali. Ipak, u samoj završnici ušao je i odmah iz prvog kontakta zabio Ohandza, da bi potom Erceg golčinom donio pobjedu.

Joan Carrillo izveo je isti sastav kao u prvom susretu: Stipica - Tudor, Nižić, Borja Lopez, Memolla - Hamza (od 84. Kožulj), Radošević, Savvas - Vlašić (od 78. Ohandza), Erceg (od 87. Said) - Futacs.

Za domaćina je u postavi i Jablonsky za kojeg se nagađalo da neće igrati.

Zanimljivo, Hajduk čak 38 godina nije prošao dalje kad je iz prve utakmice iz Splita donio 1:0! U uzvratima je ispadao 1986. od Waregema (0:1, na jedanaesterce), 1992. od Tottenhama (0:2), 1993. od Ajaxa (0:6), 1996. od Torpeda (0:2) i 2001. od Mallorce (0:2).

Hajduk je javio da je tek sat vremena prije zakazanog početka utakmice stigao na stadion, da im je za sedam kilometara bilo potrebno 40 minuta, a jučer za istu udaljenost 12 minuta!? No, početak susreta nije pomican.

Navijači Levskog gledali su utakmicu na videozidu odmah izvan stadiona...

U 5. minuti Levski je zaprijetio kad je Mapuku probio desnu stranu i neugodno ubacio, ali Memolla je spasio. U desetoj je minuti Stipica jedva izbacio jedan opasni ubačaj, a iz polukontre povukao je Erceg, dao Vlašiću, a lopta nije došla do Futacsa.

Bila je to prva prijetnja Hajduka, koji je prvih deset minuta bio inferioran. I u 12. je minuti Levski probio desni bok, a nakon ubačaja Gomez je glavom pucao pokraj gola.

U 15. minuti Erceg i Vlašić složili su opasnost, a Hamza je opalio s 20-ak metara, ali Cvetković je blokirao.

Najbolju je šansu Levski imao u 20. minuti kada je Prochazka izveo slobodan udarac iskosa, nitko nije dirao loptu, a ona je prošla blizu vratnice. Pritom je udarac dobio Dante Stipica.

U 25. minuti Hajduk je imao prvi korner, nakon kojeg je opet opalio Hamza Barry , s 25 metara i lopta je od bloka otišla vrlo blizu vratnice.

A u 26. najbolja šansa utakmice! Radošević je sjajnom loptom pronašao Futacsa, ali Mađar je imao loptu na lijevoj nozi, malo iskosa pred golmanom i pucao pokraj gola s desetak metara!

Hajduk se oslobodio pritiska, u 28. minuti Erceg je pobjegao Cvetkoviću, koji ga je faulirao na rubu šesnaesterca i dobio žuti karton. Radošević je pucao iz slobodnjaka sasvim iskosa, ali Mitrev je izvadio loptu ispod grede.

U 33. minuti još jedna ubojita kontra Hajduka, još jedan ubojit Radoševićev pas u for Ercegu, Ante se oslobodio čuvara, ali je udarac bio grozan! Još jedna velika Hajdukova šansa!

I minutu kasnije Erceg je bio pred golom, došao na odbijeni Vlašićev udarac, ali Mitrev je spasio izbivši loptu. U 40. je pak Mitrev jedva ukrotio Ercegov udarac s ruba šesnaesterca.

I Tudor je prošao u 45. minuti, na Savvasovo proigravanje uletio u kazneni prostor i htio pucati, ali golman je blokirao. A Fran je ostao ležati nakon ružnog doskoka...

Ipak, Tudor je ostao u igri...

U 50. minuti neviđen peh za Hajduk! Vlašić je prošao i sjajno dao na drugu stranu Ercegu, koji je pucao, lopta je prošla i golmana Levskog, ali na gol-crti pogodila Futacsa ! Bio bi to čisti gol!

Borja Lopez je u 60. minuti dobio žuti karton jer je zaustavio polukontru, a na drugoj strani Tudor je pobjegao, no udarac mu je blokiran. Potom je Cvetković opasno ubacio u šesnaesterac gostiju, koji su ipak izbacili loptu.

I u 69. još jedan zicer! Ante Erceg došao je sam pred golmana, ali Mitrev je sjajno obranio! I u toj polukontri Levski je poveo!

Bus je, 12 minuta nakon što je ušao u igru, ubačaj zdesna Cvetkovića glavom pospremio u mrežu za 1:0. Bio je to prvi udarac Levskog u okvir gola! Hajduk je dotad imao pet.

I nakon silne nesreće, Hajduk je poljubila i sreća, pa je Ohandza u 80. minuti, dvije nakon što je ušao, izjednačio, nakon što je njegov udarac blokirao Goranov i lopta je preletjela golmana.

Pa je u 85. Ohandza sjajno ukrao loptu i servirao Futacsu zicer, ali Mađar puca pokraj gola. Da bi u 86. Ante Erceg napokon zabio! Uzeo je loptu na centru krenuo sam po krilu, izvukao se na udarac i s 18 metara krasno pogodio suprotni kut!

Goal.com