Hajduk slavio nad Legijom 1:0

Splitska momčad bila je bolja i nadigrala je vrlo dobru i snažnu momčad iz Varšave koja u svojim redovima njedri i golmana iz Slovačke, stopera i kapetana iz Zimbabvea (Choto Dickson), Španjolca Astiza, Srbina Radovića, a na probi je kod njih Kinez Dong koji je u svojoj karijeri imao i ugovor s Manchester Unitedom, igrao je potom u Belgiji i sad je na 10-dnevnom testu kod Poljaka.

Dakle, šareno društvo iz Varšave (koje bi željelo u svoje redove pridobiti i Srđana Andrića, pregovori se nastavljaju) bilo je oštar suparnik, ali se ni Hajduk nije prestrašio, dapače, nakon izmjene nekoliko oštrih startova i udaraca po sredini terena može se reći da su se bijeli nametnuli u igri pa su tako i došli do zasluženog pogotka pobjede.

Dogodilo se to 3-4 minute prije kraja kad je Ahmada Sharbinija na samom ulasku u kazneni prostor za ruku povukao crnoputi Choto i faulirao ga, a sudac Velasco pokazao na bijelu točku.

Kazneni udarac realizirao je sam Ahmad Sharbini (jer je Ibričić već bio zamijenjen), pomalo nesigurno na putu balunu ispriječio se golman Mucha, ali je u stvari šakom samo potvrdio pogodak, odbio loptu u vlastitu mrežu.

Tako je Hajduk pobijedio sa 1:0 i nagnao svoje navijače, bilo ih je 20-ak, da se požele nakon utakmice zajednički slikati na igralištu s trenerom bijelih Edoardom Rejom.

Inače, sama utakmica osim žustre borbe nije donijela moglo prilika, ali smo zapisali da je u 12. Tomasov poslužio Ibričića koji je pucao u vratara, a iz drugog pokušaja visoko preko gola.

Onda je Subašić, ovog popodneva vrlo koncentriran, spasio u istrčavanju protiv Kineza Donga, a u 40., zadnjoj minuti prvog poluvremena, Strinićev udarac prohujao je kroz peterac, izvan domašaja Ahmada Sharbinija.

U nastavu je Hajduk bio još bolji, a prva violina Marin Tomasov isticao se prodorima.

Umjesto Livaje, koji je još jednom najavio da se sa svojih nepunih 17 godina može hrvati sa seniorima, ušao je Rubil pa je Oremuš pogurnut prema naprijed.

To su trenuci kad se Hajduk dodatno razigrao, u 70. je Rubil u šansu progurao Ahmada, ali ništa, onda je Marin Ljubičić pucajući glavom primorao Muchu na intervenciju, da bi oštrim udarcem Tomasov u 71. minuti pogodio rašlje, ali s vanjske strane.

I onda stižemo do već opisanog trenutka odluke, prekršaja na Ahmadu i pogotka starijeg Sharbinija s bijele točke.

Nakon utakmice, prije nego što će se uslikati na igralištu s navijačima, trener Hajduka Edoardo Reja nam je rekao:

- Više od rezultata meni je bilo važno vidjeti u kakvom je stanju momčad, i mislim da nam je kondicija sasvim dobra za ovo doba priprema. Legia se pokazala kao najsnažnija momčad s kojom smo igrali u Španjolskoj, tehnički kvalitetna, ali iznad svega fizički snažna, odreda su to momci korpulentni i puni snage.

- Međutim, mi smo pokazali da se naša momčad diže i rekao bih da zrije, sazrijeva taktički i na planu učenja igre. Zadovoljan sam kako smo držali koncentraciju na visokoj razini cijelo vrijeme.

Na kraju trebamo notirati tek da su se stručni stožeri obiju momčadi dogovorili da se odigra 80 minuta, molili su Poljaci, jer da su igrali i dan ranije, a bijeli nisu imali ništa protiv.

SD