Hajduk remizirao u tvrdoj utakmici u Kopenhagenu

Hajduk, Lokomotiva, Hajduk Split, Hajduk, NK Hajduk, levski, Hajduk, Hajduk Split, Hajduk, Europska liga, Hajduk, everton, Hajduk, Torcida, everton, nk hajduk split, NK Vitez
Brøndby. Stadion Brøndbyja.

Sudac Kevin John Clancy, pomoćnici Graeme Stewart i Jordan Stokoe, četvrti Nicolas Walsh (svi iz Škotske).

Delegat UEFA: Peadar Ryan (Irska).

Brøndby 4 - 1 - 3 - 2

Ronnow, Larsson, Arajuuri, Rocker, Crone, Norgaard, Fisker, Mukhtar, Christensen, Pukki, Mensah

Hajduk 4 - 3 - 1 - 2
Stipica - Tudor, Nižić, Lopez, Memolla - Gentsoglou, Radošević, Barry - Vlašić - Futacs, Erceg.

Klupa: Letica, Juranović, Gustavo, Kožulj, Pešić, Šehić, Ohandza

Tijekom prvog poluvremena Hajduk je bio gotovo bezopasan po domaća vrata. Najbolju priliku imao je Gentzoglou u 11. minuti, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora završio je u bloku Brondbyjeve obrane. Vrlo brzo potom zaprijetio je i Brondby, po lijevoj strani prošao je Vigen, ali srećom po Hajduk nitko od domaćih napadača nije stigao do lopte koja je prošla kroz peterac. U 21. minuti Brondby je dobio slobodan udarac na 18 metara iskosa s lijeve strane, no udarac Mukhtara Stipica je uspio odbiti u polje. Pred sam kraj prvoga dijela udarcem s ruba kaznenog prostora pokušao je i Mensah, no lopta je prošla pored gola.

Na samom početku nastavka Brondby je dva puta zaprijetio preko svoje desne strane, oba puta Mukhtar se ubacio u kazneni prostor, no srećom bio je neprecizan. Pritisak domaćih nastavio se i u 54. minuti, Stipica je loše istrčao na ubačaj iz kuta, lopta je stigla do Pukkija, no njegov je udarac prohujao kroz gužvu u petercu Splićana. U posljednjih pola sata i Hajduk je uspio zaprijetiti domaćim vratima, no ne i testirati vratara Ronnowa. Radošević je u 64. minuti uspio osvojiti loptu pred domaćim kaznenim prostorom, ali tada se odlučio na šut iskosa kojega je ktome i loše izveo umjesto d povratnom loptom potraži nekog od suigrača koji su bili u boljoj poziciji. Pet minuta potom Futacs je uspio s loptom ući u kazneni prostor, ali ne i pucati jer mu je Roecker odnio loptu s noge. Veliku priliku Brondby je propustio u 82. minuti, Mukhtar je prošao po lijevom krilu i uposlio Halimija, no udarac kosovskog reprezentativca je prošao pola metra pored vratnice. Mogao je Hajduk u dubokoj sudačkoj nadoknadi i do pobjede, ali udarac glavom Nižića s pet metara nakon kornera prošao je pored gola. Uzvrat je za tjedan dana u Splitu. Zbog Uefine kazne Hajduku na Poljudu neće biti gledatelja.

Vecernji list