Hajduk potopio Intera u kišnom Zaprešiću

NK Hajduk, nk hajduk split, Hajduk

Golove za Bijele zabili su Anas Sharbini, Tomasov, dva Vukušić i Čop.

Sam početak utakmice nije davao puno nade da ćemo u Zaprešiću gledati golijadu, ali nakon petnaest minuta ispitivanja snaga uslijedio je blitzkrieg Bijelih.

Najprije je Sharbini primio loptu na vrhu šesnaesterca, uslijedio je udarac pod prećku-neobranjivo za vratara Santinija. Odmah sljedeće minute na dvadesetak metara loptu je od Jozinovića dobio Tomasov. Izbacio je dvojicu čuvara i odlično također sa ruba kaznenog prostora zabio u lijevi kut.

 


Senijad Ibričić u prodoru

Pet minuta predaha je bilo dovoljno da proradi i Vukušić. Golovima u 22. i 26. minuti potvrdio je svoju odličnu fomu ove sezone. Visoku pobjedu Hajduka zapečatio je Duje Čop u 66. minuti.

Ova pobjeda zasigurno će puno značiti za igrače pred utakmicu sa poljuljanom Unireom, a osim toga dovela je Bijele na prvo mjesto tablice jer su Varaždinci odigrali neriješeno sa vodećom Rijekom.

 

Karlovac namučio Dinama

U ostalim utakmicama je također bilo zanimljivo. Karlovac je zadao Dinamu dosta muka na praznom Maksimiru. Dinamo je prvi došao do vodstva, ali se Karlovčani ne predaju i do kraja poluvremena dolaze do izjednačenja, a odmah na početku i do vodstva. Ipak Pamićevi puleni nisu izdržali i Dinamo do kraja dolazi do pobjede od 4:2.

 

Varaždin je kao što smo spomenuli uspio otkinuti bod na Kantridi i tako zbaciti Rijeku sa vodećeg mjesta tablice. Varaždinci su poveli u 35. minuti golom Glavice, a izjednačenje za Rijeku stiglo je deset minuta kasnije, strijelac je bio Rodić.

Pogodak Juredića u 12. minuti bio je dovoljan Zagrebu za pobjedu na gostovanju kod Šibenika, dok su Zadar i Cibalija na Stanovima odigrali bez golova. Osijek i Lokomotiva su u Gradskom vrtu također odigrali bez golova.

BOŽO PAVKOVIĆ

Foto: Bernard Čović / CROPIX