Hajduk ponovno razbio Ukrajince i izborio play-off Europa lige

HNK Haduk, Europska liga, HNK Haduk, Europska liga, Hajduk, maccabi, Maccabi Tel Aviv
Hajduk je na Poljudu pobijedio ukrajinsku Oleksandriju s 3:1 i s ukupnih 6:1 plasirao se u doigravanje Europa lige.

Šok na početku, Milić i Ćosić nastavili po starom
Na Poljudu nije počelo dobro. Gosti su već u ranoj fazi utakmice, u 13. minuti poveli, nakon ogromne pogreške Milića i Ćosića, koju je kaznio strijelac Starenkiy.

Međutim, taj gol nije prepao Splićane, koji nisu počeli paničariti, štoviše, Hajduk je krenuo goropadno i nakon niza opasnih kornera sjajnog Kožulja sijao je opasnost pred vratima Novaka.
Jedan od tih ubačaja je ipak urodio plodom i Nižić nakon pogreške vratara gostiju zabija u 21. minuti za 1:1.

U nastavku gledali smo goropadni Hajduk, a mastero Sušić podsjetio je na remek djelo Bake Sliškovića protiv Torina

U nastavku je na terenu igrala samo jedna momčad - ona u bijelim dresovima.
Najprije je Nikola Vlašić pokazao zašto je hajdučko blago i njegova budućnost. Niksi se u 51 minuti u pravom slalomu sjurio pred vrata Oleksandrije, sjajno je uposlio Saida kojeg ruši Novak i Hajduk je dobio penal, a Sušić je bio neumoljiv.

Samo pet minuta kasnije, BiH majstor pokazao je zašto je najbolji igrač Bijelih. U stilu Bake Sliškovića s 25 metara zabio je golčinu iz slobodnog udarca.

Ako se Ukrajinci do tada nečemu i nadali, u tom je trenutku priča bila gotova, i pravo je čudo da goropadni Hajduk nije goste ispratio iz Splita s još pokojim golom.

Tercet Sušić - Vlašić - Kožulj pravo je blago Hajduka

Oleksandrija se pokazala kao nedorasla momčad i ova pobjeda dokaz je da onih 3:0 u Ukrajini nije bilo slučajnost. Tercet Vlašić - Sušić - Kožulj večeras je briljirao i bilo ih je zaista užitak gledati.

index.hr