Hajduk je jednom nogom u playoffu, evo tko su mu mogući protivnici

Hajduk, Europska liga, HNK Hajduk, RNK Split
... 'opalili' pljusku nakon što su s visokih 3:0 svladali Oleksandriju u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu, pišu Sportske novosti.

Nije to bila utakmica lijepa za oko, ali Hajduk je u drugom poluvremenu uspio iskoristiti svaku pogrešku protivnika i tako osigurati miran uzvrat na Poljudu koji je na rasporedu idućeg četvrtka u 20.30 sati. Ukoliko Hajduk prođe Ukrajince, a to ne bi trebalo biti pod upitnikom, Bijele onda u posljednjem pretkolu očekuje puno teži protivnik.

Prema posljednjim rezultatima Hajduk neće biti nositelj u Nyonu što ga samim time ne gura u kategoriju favorita. Mogući protivnik Bijelima bit će sve one momčadi koje ispadnu u 3. pretkolu Lige prvaka, a koje imaju dovoljno jak koeficijent da budu nositelji, ali i svi nositelji koji su već sudionici u pretkolima Europske lige.

Pa će tako jedan od potencijalih protivnika biti i sastav Slavena Bilića koji se u prvoj utakmici nije dobro proveo u Sloveniji. Naime, Domžale je u Ljubljani slavio rezultatom 2:1, ali za vjerovati je kako će Englezi kod kuće ispraviti loš dojam iz prve utakmice. Od protivnika koji bi mogli stići iz Lige prvaka možemo izdvojiti Rosenborg, APOEL, Olympiakos, Celtic, Plzen, Ludogorec, Ajax, Fenerbahce ili Monaco. Od ostalih protivnika Bijeli mogu izvući Austriju Beč, Herthu, AZ Alkmaar, Lille, PAOK, Ajax, St. Etienne, Maribor, Spartak Moskvu, Sassuolo...