Hajduk svladao Istrane u Puli; Balakov: Evo, Anas je eksplodirao!

Hajduk, bursaspor, Hajduk, NK Istra, Hajduk, Međugorje
Pa dobro, kud baš da je Anas odabrao baš ovu utakmicu za svoje buđenje, zdvajali su pulski domaćini, piše slobodna dalmacija.

- Ma, igra on svaku dobro, u svom filmu, nego mi to ne vidimo uvijek - Splićanima je sad bilo i do šale, nakon što su s glatkih 3:0 stavili sva tri boda u džep.

Na pressicu su do novinara poslije utakmice stigla zajedno, obojica trenera, prednost je dobio pobjednik, Krasimir Balakov, trener Hajduka:

- Odigrali smo vrlo dobru, takmičarsku utakmicu, ofenzivnu, dobro smo znali da je protivnik kompaktan, agresivan i da ima samopouzdanje od prošle utakmice. Nismo im od prve minute dali da igraju i tu je bio ključ našeg uspjeha. Imali smo sreće da relativno brzo zabijemo gol, kad smo ga dali digla se i vjera u sebe, samopouzdanje. Imali smo i sreće, dva puta kod šansi naših protivnika, tako to bude u nogometu. Zbog toga smo posebno pričali u poluvremenu, u svlačionici, da ne prepustimo inicijativu protivniku nego da držimo svoj ritam. Korigirali smo malo finiš prvog dijela i u nastavku bili baš kako treba - zadovoljan je bio Balakov.

Posebna tema, dakako, Anas Sharbini. Pitali smo ga je li konačno pronašao pravo mjesto Anasu, da igra slobodno, odnosno da nije skučen uz prostor lijeve aut-crte...

- Slobodno, slobodno, nema u nogometu slobodno...

Mislimo da mu oslobodite prostor, ne da igra bez obveze - pojasnili smo pitanje Balakovu.

- Odigrao je Anas izvrsnu utakmicu, cijelo vrijeme. I u prvom poluvremenu je igrao dobro, i to s puno obavezne igre. Stalno se govorilo kako mora eksplodirati, evo je eksplodirao! Stalno slušamo i kako dvije godine u Hajduku nije dao ništa, evo je na jednoj utakmici dao mnogo. Hvala svim momcima, prije svega na moralu s kojim su ušli u ovaj meč. Zasluženo smo pobijedili, samo tako Hajduk može ići dalje - Balakov je bio zadovoljan, eto i plodova njegova truda i konstantne potrage za rješenjem Hajdukova rebusa.

Igor Pamić, trener Istrana slušao je sve to, ovaj put nije uspio stati na žulj Hajduku, othuknuo je:

- Čim se izgubi 3:0 nije bilo dobro, jako mi je žao što smo ušli slabo u utakmicu, radili smo nevjerojatne pogreške i tako smo stvorili sami sebi nervozu, Hajduk nas je stinsuo, pa taktička pogreška Milića, pa ni Mance nije najbolje reagirao...

Nastavio je Pamić:

- Nakon toga začudo se nismo raspali, nego smo stvorili ravnotežu, nisam bio nezadovoljan, ali se nismo u utakmicu uspojeli vratiti golom. U drugom dijelu iskazali smo naivnost, iskusni Karabatić nije bio kako treba, nije bio pravi... Kvalitete Anasa Sharbinija su neosporne, on nas je dokrajčio. Hajduk je bio bolja momčad i zaboravimo ovu utakmicu, bila je za nas jako loša, čestitke Hajduku i pripremajmo se za iduće utakmice. Bit će razloga za našu sreću!