VIDEO  Hajduk blistao 45 minuta i izbacio Dinamo

Uz veličanstevnu igru u prvom dijelu, koju je pratila i raspjevana Torcida, hajduk je uspio napraviti čudo i izboriti četvrto pretkolo Eurolige.

Iako je Poklepović u dvoboj, u kojem je trebao loviti dva gola prednosti gostiju (1:3) iz prve utakmice, ušao sa samo jednim klasičnim napadačem (Vukušić), Hajduk je od prve minute zaigrao vrlo napadački, s jasnim ciljem zabiti pogodak što ranije. Hajduku je pripomogao i gost iz Rumunjske, koji je, istina prvi zaprijetio, ali loše, jer igrao je dosta 'mlako'.

No, najveću je pomoć Hajduk imao u vrataru Curci koji je primio početnički gol u 12. minuti, kada je Vukušić, dobivši loptu u prostor, opalio sa 12 metara i pogodio bliži kut Dinakova gola. Bio je to signal Splićanima da još jače krenu prema željenom rezultatu, a dobru prigodu u 18. minuti, nakon udarca Ibričića i odbijanca unutar 16-erca gostiju ipak je zaustavio Curca.

Međutim, što je tada spasio Curca je uprskao u 22. minuti kada je Brkljača, nakon asistencije Anasa Sharbinija, uputio 'mekani' udarac a lopta je pokraj Dinamova golmana lagano odskakutala u malu mrežicu. Bilo je to već 2:0, što je Hajduku u tom trenutku jamčilo prolaz u četvrto pretkolo Eurolige.

Rasterečni rezultatskog lova, Hajduk je zaigrao još lepršavije, te je do kraja poluvremena uspio svoju prednost i povećati. Autor prekrasnog gola, nakon udarca sa 20-tak metara bio je Marin Tomasov. Gosti su u prvom poluvremenu tek jednom opasno zaprijetili domaćinima, a udarac Miculaea u 24. minuti mirno je zaustavio Subašić.

U drugom dijelu posve drugačija slika. Hajduk se gotovo panično branio, dok su igrači iz Bukurešta napadali i prijetili Subašiću. Posebno u dva navrata, od 55. do 65. minute te od 70. do 80. Pucali su tada i Torje i Cristea i N'Doye, ali Subašić je ovog puta bio mnogo koncentriraniji nego u prvoj utakmici te je velikom mjerom pripomogao svojoj momčadi da izbori veliku pobjedu, to jest plasman u sljedeći krug natjecanja.

Hajduk će suparnika u 4. pretkolu Europske lige saznati na ždrijebu koji će se održati u petak u sjedištu UEFA-e u Nyonu u 13.30 sati.

HAJDUK - DINAMO 3:0 (3:0)

SPLIT - Pred 30.000 gledatelja sudio je Xistra iz Portugala.
Strijelci: 1:0 Vukušić (12), 2:0 Brkljača (22), 3:0 Tomasov (38).

HAJDUK: Subašić - Oremuš, J. Buljat, Maloča, Strinić - Andrić, Brkljača (Trebotić, 70) - Tomasov (Režić, 78), An. Sharbini, Ibričić - Vukušić (Vejić, 89)
DINAMO: Curca - Scarlatache, Garat (Homei, 28), Pulhac, Monti - Kone, N'Doye, Ad. Cristea, Torje (Munteanu, 70) - Ganea, Niculae (An. Cristea, 61)

preuzeto: Autor: S. Škrlec tportal.hr