Hajduk bez suspenzije: Bijeli imaju novac za Šibenčane

torcida
Budući da još uvijek nema zatraženog mišljenja Porezne uprave o tome na koji se račun može i smije uplatiti dugovanje HNK Hajduk prema HNK Šibenik, objašnjava Dolički, odlučeno je da se odgodi suspenzija Hajduka do sjednice Disciplinske komisije na kojoj će se donijeti konačna odluka o nastaloj situaciji.

- Imajući saznanja da ispunjenje obveza koje HNK Šibenik ima prema svojim vjerovnicima, i zbog kojih je također suspendiran, ovisi o uplati HNK Hajduk, donijeta je odluka, u cilju da se do razrješenja nastale situacije HNK Šibenik ne bi našao u nepovoljnijem položaju i odluka o odgodi svih suspenzija HNK Šibenik, priopćo je HNS.

Jučerašnji je to epilog trakavice u slučaju Rukavina, nakon što je Hajduk od Disciplinske komisije HNS-a ponovno zatražio odgodu suspenzije koja traje od 31. srpnja. Naime, iako su Bijeli zaradili između 8 i 9 milijuna kuna na prodaji ulaznica u dvobojima sa Skontom, Splitom i Interom i mogu platiti Šibeniku potraživanje od 4,5 milijuna kuna, problem je nastao sa zahtjevom Porezne uprave Šibenik. Plaćanje na blokirani račun HNK Šibenik drže poreznici jedinim ispravnim (u protivnom je i Hajduk u prekršaju), a klub sa Šubićevca traži plaćanje na račun opunomoćenika jer s realizacijom uplate na blokirani račun nemaju sredstava za skidanje svojih 12 pojedinačnih suspenzija koje drže njihovi bivši igrači. Nastala je dakle pat-pozicija u kojoj glavnu riječ ima Porezna uprava, jer dobra volja Hajduka i Šibenik za suradnjom više nije sporna, pa je HNS privremeno ukinuo suspenziju.

Sportske.jutarnji list