Gullit otpušten iz čečenskog kluba Terek Grozny

Ramzan Kadirov predsjednik Tereka u ponedeljak je podnio izvješće i dao svoju riječ kako nizozemski trener samo u slučaju pobjede može računati na ostanak na svojoj poziciji. Rezultat i ambicije proslavljenog nizozemca Ruud Gullita nisu ispunile očekivanja predjednika Ramzi Kadirova. Moćni predsjednik želi sa svojim klubom u europska takmičenja, ali su porazom protiv Amkar Perma došli su u jos opasniju zonu ispadanja iz lige.

''Zaista šteta da Ruud Gullit nije bio u stanju pokazati svoje kapacitete kao trener '' izjavio je u utorak Kadirov.' Klub je pod vodstvom Ruud Gullit-a ovu sezonu odigrao veoma loše''. Nizozemac Ruud Gullit  izjavio je slijedeće: ''Mislim da rezultat ove zadnje utakmice nije bio presudan za moje otpuštanje iz kluba,  mislim da i pobjedom ne bih nešto značajnije promjenio ''

Čečenski klub Terek Grozny je poslije 13. odigranih kola na 14. mjestu ruske lige koju  inače čini 16. klubova.

Nizozemac Ruud Gullit dočekani je u Čečeniji u veljači ove godine kao ''živa legenda'' i heroj. Potpisao je 1,5 godišnji ugovor sa čečenskim klubom, a sa gospodinom Ramzi Kadirovom razmjenjivane su velike riječi optimizma i ulazak u europska takmičenja vec ove sezone. Predsjedavajuci kluba Kadirov vidio je Ruuda kao čovjeka koji bi Grozny i Čečeniju trebao vratiti u zemljopisne karte Europe i Svijeta. Ipak, nizozemski internacionalac je bio nešto skromniji jer svi znamo kakva je situacija i politička sfera u oblasti Sjeverni Kaukasus i tom prigodom izjavio : ''Ja sam ovde došao ne iz političkih razloga nego da bih nešto napravio u sportu i  nogometu ove napaćene zemlje.''

Rezultati nogometnog kluba Terek Grozny ne idu nikome u prilog a pogotovo jednom predsjedniku koji ima veoma malo strpljenja. Na dan odigravanja utakmice sa Amkar Permom na službenoj web-stranici njegova kluba dao je opširnije izvješće i veoma teške optužbe protiv nizozemskog internacionalca.
''Umjesto da zasuče rukave i nešto uradi, Ruud Gullit samo misli na diskoteke i barove .'' kaže Kadirov na službenoj stranici svog kluba.

Iako je trener Ruud Gullit u otkaznom roku i bit ce sigurno ''otpušten'' sa funkcije glavnog trenera kluba Terek Grozny, ''izjava ''koja je dolila ulje na vatru'' čelnih ljudi kluba sa arogantnim Ramzi Kadirovom pokazuje nam svu situaciju : Gospodin Ruud Gullit možda može ostati u klubu kao trener juniorske ekipe Terek Grozny, ali funkciju glavnog trenera sigurno neće moći više obavljati.

Nakon ovakvih izjava daljni komentar je nepotreban.

B. Buhač